Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

dinsdag 15 maart 2022

Dag 4 Naar Bodø en verder

Vanochtend om 7.44 uur zijn we de poolcirkel over gevaren en daarom was er in de loop van de ochtend de Poolcirkelceremonie. Koning Neptunis vereerde het schip met een bezoek. Eén van de passagiers had de precieze tijd geraden en kreeg de vlag van de Hurtigrutenvloot die wapperde op het moment van overvaren. Ook werd zij getrakteerd op ijsblokjes in haar nek onder haar jas, lekker koud. Wij vonden het wel best, we hadden dit de vorige keer wel gedaan en het was erg koud, en dus vandaag niet. Na de lunch zijn we vanaf 13 tot 15.20 uur in Bodø, de tweede stad in grootte van noord Noorwegen. Het is ook nu prachtig weer en steeds iets kouder dan de vorige dag. We hebben er een eindje gelopen en eens rondgekeken in een winkelcentrum en na een goed uur weer terug naar de boot, want we willen niet het risico lopen te laat te komen. Dan werk ik op het panoramadek de blog bij en kunnen we verder met relaxen, boekje lezen, puzzeltje maken enz. en ondertussen naar het voorbijglijdende landschap kijken.





Ondergaande zon bij de Lofoten

Geen opmerkingen: