Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

maandag 14 maart 2022

Dag 3 Naar Trondheim en verder

Als we hebben ontbeten zijn we inmiddels bij de haven van Trondheim aangekomen. We blijven hier 3 uur en hebben we tijd genoeg om weer door de stad te lopen. Trondheim is de derde stad in grootte, gesticht door de Vikingkoning Olav Triggvason in 997. Ook nu lopen we naar een punt vanwaar je mooi over de stad kijkt, naar de middeleeuwse Kristiansten-Vesting. Eigenlijk wilden we door het park er omheen lopen, maar daar ligt op de paden nog een laag heel glad ijs en dus lopen we over de weg waarover ook de auto's rijden, daar hebben we minder risico om op ons gat te gaan. Met een grote boog lopen we terug naar de boot, door het centrum van Trondheim en langs de bekende Nidaros kathedraal. Het is prachtig weer met een heel blauwe lucht, je zou zeggen perfekte omstandigheden voor het Noorderlicht. Nu maar hopen dat het vanavond ook zo helder is én dat het licht er is. Nu zitten we op het panoramadek van het uitzicht te genieten dat langzaam aan ons voorbij glijdt op weg naar de volgende haven, Rørvik, waar we vanavond aankomen en maar 20 minuten zullen zijn, waarschijnlijk alleen om vracht/post af te geven of aan te nemen.

Kristiansten Vesting

Door de poort van de vesting zien we
de Nidaros kathedraal

Zoveel houten huizen hier, natuurlijk is dat hier in
Noorwegen ruim voorhanden

Centrum

Winkelstraatjes met oude panden

Kleurig gezicht zo

Munkholmen, een vakantie-eiland met een
verleden als gevangenis, fort en klooster.

Vanaf het panoramadek hebben we uitzicht op de blauwe lucht

en de omgeving

Eén van de mooiste en oudste vuurtorens van Noorwegen,
 de Kjeungskjær vuurtoren

Geen opmerkingen: