Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

maandag 20 juni 2011

Alykes Alikanes




Vandaag brood gehaald voor het ontbijt bij Voutos aan de andere kant van de straat. We hadden nog niet meegekregen dat hij ook brood verkoopt. Water, een paar soorten frisdrank en wat andere eerste levensbehoeften, maar 's ochtends tussen 8 en 9 uur dus ook brood. Een echt kafenio, klein winkeltje.
Daarna was het de bedoeling dat we een wat kortere wandeling zouden maken, maar het bleek toch nog 17,8 km te zijn en hebben weer drie uur gelopen. De temperatuur wordt steeds hoger en dus is het zaak om genoeg water mee te nemen. We hebben inmiddels een systeem bedacht wat goed werkt. Alle flessen gaan een dag van te voren in het vriesvakje van de koelkast, twee van anderhalf liter en onze kleinere flesjes. Om de kleine flesjes zitten isolerende lagen en dus smelt het langzaam. De grotere flessen waren net helemaal ontdooit toen we terug kwamen van 9,5 uur wandelen. Dus dat gaat prima, zo heb je steeds koud water. Toen we vanmiddag terug kwamen bij het zwembad stond de thermometer op 31 graden en dat was onder de luifel en de wind kwam daar nog wat onder. Dus gewoon, echt warm. Maar we klagen niet hoor. We zien zo nu en dan de weerberichten in Nederland en dan denken we: we blijven hier gewoon (we blijven dromen).

Geen opmerkingen: