Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 26 juni 2011

Weer geweldig




Wat een leuke wandeling weer. Wij zijn opnieuw vroeg opgestaan, want het zou weer warm zijn, 32 graden, dus graag voor de eerste hitte de berg op. Om 7 uur staan we buiten. Het doel vandaag is het bergdorpje Orthonies en daarna via de kust terug. We hadden een pad gezien op de satelietfoto's van Googlemaps, het laatste gedeelte van dat pad hadden we al gezien bij een eerdere wandeling, daar was niets mis mee, maar het eerste gedeelte....? Ik had er niet zo'n vertrouwen in. En dat bleek wel, het pad veranderde al gauw in, wat leek, de loop van een drooggevallen beekje. Struiken moesten opzij geduwd worden. Na het maken van de foto hebben we het nog een paar meter geprobeerd, maar het werd niet beter. Dus de knoop maar doorgehakt en de halve kilometer terug gekluund. Verder op een ander pad en dat ging veel beter. We hebben weer veel plaatjes geschoten, op de camera, maar ook in ons hoofd. Wat is het hier toch mooi. En Orthonies lag tegen de heuvelrug aangeplakt. In een taveerne even wat gedronken en geprobeerd te bestellen in het grieks, de mevrouw begreep het in ieder geval. Even later kwam er een jonge man langs en die wilde ons graag een gratis rondleiding geven in zijn museum. Hartstikke leuk, allemaal oude werktuigen, een weefgetouw (foto), olijf- en druivenpersen, landbouw-werktuigen, lampen, eigenlijk van alles, heel leuk om te zien. Na een hartelijk dank gingen we verder. En we waren dit jaar niet op zoek naar Caretta Caretta schildpadden maar we vonden wel een land- schildpadje, midden op ons pad. En natuurlijk was hij even fotomodel. Vandaar verder naar de kust en weer verwonderen we ons over de vele kleuren blauw van het water. Moe maar voldaan trekken we om 16.10 uur na 25,2 km onze wandelschoenen uit en duiken in het heerlijke koele water.



Geen opmerkingen: