Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

dinsdag 14 juni 2011

Zakynthos-stad en langs de kust terug



Het is gelukt en we waren niet eens heel erg moe. Wel heel erg warm, maar het was een hele leuke wandeling.
Vanochtend om 10.30 uur was de bus mooi op tijd en 25 minuten later stapten we uit in Zakynthos-stad. We hebben er weer even rondgelopen, even door de straatjes en langs de haven. Maar dan weer gauw buiten de drukte van de stad.
We lopen door allerlei kleine plaatsjes en in Tsilivi eten we een heerlijke plate Gyros. Dat gaat er best in, want we zijn inmiddels 3 uur aan het wandelen. Gelukkig hebben we flessen ijs (water) bij ons uit de vriezer, die langzamerhand ontdooien. Lekker koud. De nieuwe wandel GPS doet geweldig werk, we komen precies waar we willen zijn. Soms gaat het wel een beetje fout, als een hotel heeft besloten om de weg in strand te veranderen. Gelukkig konden we langs de rand van het water, zonder natte voeten te halen. Een stukje verder gaat de weg gewoon door en pakken we dus de route weer op. Als we weer in de buurt van Alykes komen eten we weer een heerlijke sorbet bij de Lemon Tree. Daar waren we vorige week ook, hadden we verdiend, vonden we.
En daarna het laatste stukje de berg op, dat is heel steil omhoog en dus best zwaar. Maar zoals gezegd, het is gelukt. 24 kilometer en 7 uur en 40 minuten later zitten we toch een beetje moe op ons terrasje, 'moe maar voldaan'.



foto1: De toren van deze kerk schijnt een exacte kopie te zijn van de toren op het San Marcoplein in Venetië
foto2: Verser kan de vis bijna niet, zo vanaf de boot
foto3: Gewoon leuk
foto4: En dan houdt de weg gewoon op, het hotel had besloten dat daar strand moest zijn.
foto5: De Venetiaanse brug in Alykes

Geen opmerkingen: