Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zaterdag 18 juni 2011

Geweldig




Vanochtend om 6.15 uur ging de zon op en wij waren erbij, net wakker want we zouden om 7 uur weggaan.


En we hebben een geweldige wandeling gemaakt. Hij was overal even mooi. Uitzichten, meestal niet echt helder, maar het genieten was er niet minder om. En toen kwamen we bij de antennes, daar was net een ploeg toeristen neergestreken met de jeepsafari. Dat hebben wij twee jaar geleden ook gedaan, vandaar dat we wisten dat je bij die antennes kon komen. Verbaasde gezichten, dat wij kwamen lopen, en de vraag hoe we dan weer terug gingen? Ja, duh, lopes natuurlijk.
Boven viel het met de warmte wel mee, de wind had vrij spel en was op die hoogte iets koeler. Maar bij het terug lopen kwam de warmte toch wel flink, 30 graden blijkt het te zijn. We hebben in een taverne in Gyri een heerlijke griekse salade gegeten en een griekse Yaourti me meli (yoghurt met honing) en walnoten. Heerlijk. En dan weer terug naar ons dorpje, de afdaling was zwaar, de tenen zitten constant voor in de schoenen. En de wegen zijn van losse steentjes, die weg rollen. Wel leuk dat op een wegenkaart die we hebben staat dat de weg van Gyri naar Kalithea een geasfalteerde weg is, nou zie de foto, we denken dat er ongeveer 100 meter asfalt was, de rest is grind. Bovenaan staat ook een hoogtekaartje, het is dus inderdaad leuk klimmen en dalen is bij deze route. Al die gegevens komen uit de gps, dus kun je zien dat je er leuke dingen uit kunt halen. Een lange mooie dag vandaag, dik 25 kilometer en vanaf 7 uur tot 16.30 uur gelopen. Natuurlijk wel even in de taverne geweest en hier en daar gestopt om van de uitzichten te genieten en water te drinken. Maar absoluut de moeite waard.



Geen opmerkingen: