Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

maandag 4 juni 2012

Kloosterroute




8,4 km; 3 uur 45 minuten

En dan volgt voor deze vakantie de eerste wandeling. Natuurlijk de route langs het klooster Agíos Ioánnis Prodrómou. Het is best een zware tocht, op de heenweg veel klimmen en terug flink dalen. Maar ook een prachtige route. Aan het begin zie je mooi het klooster liggen, dan krijg je prachtige uitzichten naar Kefalonia (het eiland aan de noordzijde), de noordoostkant van Zakynthos komt in beeld en bij helder weer kijk je naar het 'vaste' land van Griekenland. Dan lopen we over de vlakte en als we aan dalen toe zijn komen de uitzichten over de hangdorpen van Zakynthos, die dorpen hangen tegen de bergrug aan die over Zakynthos loopt, zelfs Marathonisi en Skopos in de verte zijn te zien. Daarna de baai van Alykes en Alikanas en als laatste kijken we over Katastari. Een tocht met uitzichten en een oorverdovende stilte met het gezoem van bijen.





Geen opmerkingen: