Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 17 juni 2012

Naar Alikes, Pigadakia en Katastari

klik hier voor de route


11,9 km; 4 uur 10 minuten

Zaterdag 16 juni. Opnieuw een prachtige dag en natuurlijk warm. Dus we besluiten dat we wat eerder vertrekken zodat we in de middag weer lekker op het aller warmst van de dag kunnen relaxen in het zwembad.
We lopen met een omweg via olijfgaarden naar Alikes. We volgen vanaf de Romeinse brug in Alikes het kanaal en lopen met een grote boog richting Pigadakia. Natuurlijk vertellen wij onderweg wat van de omgeving en we krijgen onderricht terug over allerlei planten en bomen. Want wij hadden weleens van een 'kwee' gehoord maar wisten niet wat het was. Allerlei grassen die in Nederland in de siertuin staan groeien hier langs de kant van de weg. En van allerlei andere planten horen we hoe ze heten en leren we ook de latijnse namen (die we meteen weer vergeten) en dan probeer ik er een gewone naam (voor leken) tussendoor te gooien. Stokroos is er zo één, die staat hier overal langs de kant van de weg. Al met al gewoon heel gezellig en leuk. Bij Pigadakia gaan we de bergrug een stukje op en wandelen met een prachtig uitzicht op de baai van Alikes langs de olijfbomen terug naar Katastari en Chartata.
Na de wandeling laten we ons snel in het koele zwembad zakken en genieten zo verder van de dag.



Pigadakia
Kapelletje in Pigadakia



Geen opmerkingen: