Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zaterdag 2 juni 2012

Vermoeiende dag

Gisteravond zijn we rond 10 uur naar bed gegaan in de hoop nog een paar uur te kunnen slapen. De wekker stond op 2 uur. Maar je bent natuurlijk onrustig en dus komt er van echt slapen niet zoveel. Maar dan gaan we weer op weg naar Schiphol. We hebben gisteren kunnen inchecken en dus kunnen we de koffer bij de bagage drop-off afgeven. Om 6.10 uur zouden we vliegen, maar op dat moment moeten we nog taxieën naar de Polderbaan en het duurt dus nog een kwartier voor we in de lucht zijn. Maar we hebben de wind, denk ik, in de rug, want we zijn na 2,5 uur vliegen al in Preveza (bij Levkas) onze tussenstop. En om 11.00 uur, griekse tijd staan we op Zakynthos. Na een klein kwartier is ook de koffer er al en kunnen we naar de taxi. Leo zegt in zijn beste grieks, dat we naar Chartata willen en dat resulteert in een stortvloed van woorden en zinnen. Toen we hadden gezegd dat het echt langzamer moest, begrepen we dat de chauffeur zelf uit Chartata kwam, zijn 'spiti' was in Chartata. Hij vroeg nog of we er voor het eerst waren en dat konden we beantwoorden. Om hal 12 waren we in Archontiko, we konden eerst niemand vinden, dus zijn we naar het huis van Sharon en Pavlos gelopen. Sharon was natuurlijk verbaasd dat we er al waren en gaf ons de sleutel. Daarna hebben we de boel uitgepakt en zijn boodschappen gaan doen. Toen heerlijk naar het zwembad gegaan en om de paar minuten in slaap gevallen. Vanavond zijn we even naar Alykes gelopen om te kijken hoe het er daar na nog een jaar crisis uitziet. Nou, onze favoriete restaurantjes zijn er nog en we hebben een gyros gegeten en hebben daarna de boodschappen meegenomen die we nog niet hadden. Vanmiddag in Chartata was een kleine supermarkt en bijvoorbeeld de koffie die wij drinken was er niet meer. De klim terug naar ons huisje was stevig, maar dat wisten we natuurlijk van de vorige jaren. Koffie gezet en een glaasje ouzo genomen en YAMAS gezegd en gedronken op de komende 4 weken. En straks lekker slapen, want we zijn moe!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo lieve vrienden, Wij hebben vanmiddag op jullie een glaasje ouzo gedronken. Geniet er lekker van. Wij kijken er naar uit om ook volgende week aan het zwembad te zitten.
liefs Petra en Ben