Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

woensdag 27 juni 2012

Van de westkust naar de oostkust

Klik hier voor de route
21 km; 8 uur 30 minuten

Om 8 uur stond Pavlos voor onze deur om ons weg te brengen naar Kampi. Na een rit van 50 minuten staan we klaar om te gaan wandelen. Vanaf Kampi lopen we eerst over grint en gravelwegen, klimmen natuurlijk een stuk en kijken prachtig uit over de westkant van het eiland. Bij Louha moeten we van Pavlos vooral even binnengaan bij de taverne tegenover de kerk. En natuurlijk voldoen we graag aan zijn verzoek en brengen de mensen daar de hartelijke groeten over van Pavlos Voutos, wat natuurlijk inhoudt dat we de groeten terug moeten doen. Onder het genot van een frappé en cola, genieten we van het uitzicht vanuit de taverne. 

Vandaar gaan we over een gewone, makkelijk te lopen weg naar Agia Marina, aan de andere kant van de pas. Er passeren ons wat auto's, de bestuurders zie je bijna denken 'die zijn gek". En dat zijn we ook wel een beetje natuurlijk. Want wie gaat er nou lopen met deze hitte. Maar ja, wij vinden het leuk.

In Agia Marina gaan we even binnen in de taverne Vartas. Je hebt er een magnifiek uitzicht over de oostkant van Zakynthos. Vorig jaar bestelden we hier Gyros, die vonden we niet echt lekker. Nu geven we ze een herkansing, maar die wordt niet benut. De kotopoulo (kip) is te donker en de rest is ook niet echt lekker. Dus als er een volgende keer komt, dan wordt het alleen wat drinken om zo van het uitzicht te genieten.

Verder gaat het weer en wat er nog niet was gebeurd, gebeurt nu. het pad dat we willen lopen houdt op te bestaan. De struiken groeien tot het midden, dus daar kunnen we niet verder. Dan een pad een stukje verder terug. We lopen voor ons gevoel een heel eind terug en komen toch wel weer op de route terug.
Ook nu voelen we onze voeten en we koelen nog even lekker af in de pool.

Dit was de laatste lange wandeling deze vakantie. We houden twee dagen rust en misschien lopen we vrijdag nog een klein rondje. We zien het nog wel.

Kampi in de ochtend
Hoeveel kleuren groen?
Taverne in Louha
Louha
Tijm langs de kant van de weg
Uitzicht op Agia Marina

Geen opmerkingen: