Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

dinsdag 26 juni 2012

Ormos Stenitis en Papa Giorgios


Vanmiddag even na tweeën komen Pavlos en Sharon ons halen. We gaan naar de westkust van het eiland, naar één van de favoriete plekken van hen om daar te gaan genieten. We rijden eerst naar het noorden en volgen dan de weg naar Mariés.

Daar gaan we naar de baai van Stenitis. 'He, een gewone asfaltweg', maar dat is ook de bedoeling als het als main road op de kaart staat. Maar even later wordt het anders. Sharon had al gevraagd of we tegen afdalingen konden. Bij Leo geen probleem, maar ik kijk nog wel eens de andere kant op. Nou dat was zeker nodig. Deze weg moet je dus niet met een gewone auto rijden, een 4x4 is echt nodig. Pavlos kent de weg al vanaf dat hij een klein jongetje was en dat is goed te merken. Het is voor hem een koud kunstje om langs alle kuilen en door bochten te gaan en dan ook nog op de weg te blijven. De beloning is groot. Een prachtige baai met kristalhelder blauw water, het is net alsof het prive bezit is. Wij zwemmen er heerlijk en Pavlo duikt en maakt onderwater foto's. Na een uur komt er een kleine rondvaartboot en laat er een paar toeristen los om te zwemmen, zij hebben ook ontdekt hoe mooi het hier is. Gelukkig zijn ze weer snel weg en is het weer even rustig als daarvoor.

Tegen half zes gaan we weg om een hapje te gaan eten en komen terecht bij Papa Giorgios, hij heeft een taverne een stuk buiten Mariés, waar je een heel mooi uitzicht hebt over Ormos (Port) Vromi en dus ook een geweldige zonsondergang kunt zien. Wij zijn er wat eerder, want Sharon moet vanavond nog werken, maar het eten is er niet minder om. We krijgen eerst geroosterd brood met stukjes worst en tomaten, daarbij een kommetje met een soort dunne, hele smeerbare kaas, met daarbij wijn en water. Even later volgen de mezethes, allemaal verschillende heerlijke Griekse hapjes met daarbij een salade, waar je je vingers bij aflikt. Als toetje volgt een flinke schaal met stukjes abrikoos, verschillende soorten meloen en vijgen. En ondertussen praten we over de verkiezingen, Griekenland, Nederland en over Papa Giorgios, die eigenlijk priester is voor zijn kerk in een dorp aan de andere kant van ons eiland. Hij is vandaag 16 jaar getrouwd en we feliciteren zijn vrouw met deze mijlpaal, Papa lacht en blijft lachen, hij heeft twee prachtige kinderen rondlopen, die ook helpen in de taverna.

Wat een middag, wat een avond. Hopelijk slapen we lekker want we worden morgen door Pavlos weggebracht naar Kampi, voor onze laatste lange wandeling hier deze vakantie.

De weg er naartoe
Ormos Stenitis
Leo met Pavlos en Sharon
Bij Papa Giorgiou en niet op spitsuur

1 opmerking:

Ben en Petra zei

goedemorgen lieve vrienden, wat een heerlijk plekje, gewoon prachtig. En de autotocht ik zou er de kriebels van krijgen, maar je moet er soms wat voor over hebben. Vandaag heel veel succes met de tocht vanaf Kampi en fijn dat Pavlos jullie wegbrengt. Veel liefs Ben en Petra