Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

vrijdag 15 juni 2012

Zakynthos Stad - Chora

klik hier voor de route


Donderdag 14 juni. Op weg naar de stad, De bus zou om 10.30 uur gaan, maar je weet nooit, dus sta je er een kwartier eerder. En dan blijkt dat ze de straat aan het asfalteren zijn. De bus heeft daar natuurlijk op de heenweg ook last van gehad en dus is hij later. Na bijna 3 kwartier wachten in de toch al zeer warme zon komt er gelukkig een bus aan. En, ook gelukkig, is het een bus met air-conditioning, dus heerlijk koel. Het bus gebeuren is hier best goed geregeld en meestal rijden ze op tijd, maar ja, dit soort dingen weet je niet van te voren.
In de Chora (stad) gaan we langs de haven eerst naar de Agios Dionysios kerk (foto 1). Lopen daarna helemaal langs de haven richting het Solomosplein. Dan verzamelen we onze krachten om de klim richting vesting (Kastro) te beginnen. Hoog boven de stad komt het brok rots uit en daar bovenop hebben Venezianen en later Engelsen een vesting gebouwd. Jammer genoeg is bijna alles verwoest in de aardbeving van 1953. Toch is het mooi wandelen. Het is wel jammer dat wij om 13.00 uur boven kwamen en dat toen bleek dat het om 14.00 uur dicht ging (op maandag is het helemaal gesloten). Dus snel een rondje gedaan, hadden we beter moeten informeren. Daarna dalen we af naar Bochali, waar naast de kerk een flink aantal panoramacafé's is. Bij één van die cafe's bestellen we onze lunch, een schotel vol met allerlei hapjes, een Mythos bier voor de éne helft van ons gezelschap en een imiglykos (witte wijn) voor de andere helft. Bij het schitterende uitzicht wat je vandaar hebt is het een heerlijk plekje om even bij te komen.
Daarna gaat het verder, de afdaling richting stad. We eten dan een lekker ijsje bij de haven en dan blijkt dat we inmiddels natuurlijk midden in de siësta zitten, alle winkels zijn dicht. Dus lopen we op ons gemak naar het busstation, om tot de ontdekking te komen dat de bus richting Katastari over 5 minuten gaat. Dus een gelukje bij een ongeluk, want de volgende bus gaat over drie en een halfuur. Een leuke dag dus, maar wel inspannend, al met al 9,8 km gelopen en geklommen en gedaald (zie hoogteprofiel). Thuis nog even gezwommen en later nog wat gegeten bij Dimitri.
Haven met in de verte de Agios Dionysios kerk
souvenirs
Verse vis 
Klokketoren op het Solomosplein

Uitzicht op Zakynthos Stad




Geen opmerkingen: