Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

woensdag 5 juni 2013

Het pad langs het klooster en Melissa


Bekijk en download de track
8 km; 3 uur 45 minuten

We zijn om half elf weggegaan en het is niet zo heel erg warm, er hangen dikke wolken om het hoogste punt van ons eiland. Maar voor deze wandeling is dat niet zo erg, we komen toch niet zo hoog. We lopen eerst een stukje op de weg naar het noorden en bij een prachtig punt in de weg waar een mooi uitzicht is richting Baai van Alykes én naar het noorden. We lopen een pad in waar geen auto's te bekennen zijn, ook geen mensen trouwens. Alleen wij vieren. We lopen achter het klooster langs. Na een paar minuten lopen is er stilte, geen lawaai van auto's en vrachtauto's meer, alleen het gezoem van bijen en andere insecten is te horen. Vlinders in allerlei kleuren fladderen om onze hoofden en de geur van tijm dringt in onze neuzen. Dit is mooi, heel mooi. We klimmen een heel eind, soms is de zon er even en dan is het ook meteen heel erg warm en lopen de straaltjes vocht over de ruggen. Maar over het algemeen valt het erg mee met de warmte. Als we weer gaan dalen komt er waarachtig een 4-WD over het paadje naar boven. Het blijkt een geitenhoeder te zijn, want de hele kudde geiten die we al van ver op de berghelling zagen loopt hem snel achterna op weg naar een bergwei. Maar als ze ons zien gaan ze toch weer een stukje van de weg af, want wij zijn eng natuurlijk. Leuk om te zien. Vanaf dat punt hebben we een prachtig uitzicht over de hele laagvlakte tot aan de Baai van Laganas toe. Het is niet helder, dus op foto's komt het niet erg uit. Vlakbij Katastari hebben we een mooi uitzicht op rotsmassief Melissa, wat hoog uittorent boven alles in de omgeving.
Het is weer een heerlijke wandeling geweest en de rest van de middag houden we rust bij het zwembad. 's Avonds hebben we bij Maria en Dimitri een goede maaltijd en een lekkere fles wijn én een heel gezellige avond. We proosten op onze vriendschap en de vakantie en zeggen: YAMAS (op ons).

Het klooster
Stilte.
Hij gaat er eens even goed voor staan.
Een meikever in metallic colors.
Gewoon? Nee, mooi!
De zelfontspanner werkt.
Rotsmassief Melissa.

1 opmerking:

Linda van hoof zei

Wat een genot om daar te mogen zijn!! Dat is echt genieten, word al blij van de foto's :-) XXX uit een zonnig en warm...ja echt! Wemeldinge