Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

donderdag 27 juni 2013

Traináki

Omdat we nog twee dagen hier zijn en geen echte wandelingen meer doen, hebben we vandaag echt iets toeristisch gedaan. We hebben ons met een treintje laten rondrijden door de omgeving. We willen wel eens zien wat gewone toeristen voorgeschoteld krijgen. De meeste plekjes waar we met het treintje komen hebben we al gezien, want als je veel loopt zie je ook veel. We komen in Pigadakia en worden bij Cultureel Museum Vertzágio rondgeleid. Het komt erop neer dat er heel veel oud spul staat. Van een tafelservies tot een olijfpers en van boomhut met liefdesnestje tot roestige scooter. Best aardig allemaal, maar ik vond de kleine schuur met museum in Orthonies leuker. Daarbij komt dat de gids die alles vertelt een mevrouw is die uit Yorkshire komt en op monotone manier alles aan elkaar praat. De Engelsen die er zijn verstaan haar goed, denken wij, want ze lachen om haar grapjes, maar wij verstaan haar niet zo goed.
Na het museum rijden we eerst naar een klein kerkje, de Panteleimonas kerk waar een gewone drinkwaterbron is, maar ook achterin het kerkje achter de iconen een zwavelhoudende bron, dus gezondheidbrengend water. Dan gaan we naar de overkant van de straat, naar taverne Kaki Rachi. De taverne is genoemd naar de bergkam waar het dorp tegenaan is gebouwd en het betekent "slechte rug". Dat komt omdat het slecht voor je rug is om de berg hier te beklimmen. Sommigen noemen hem ook wel "goede rug" omdat hij slecht weer tegenhoudt dat uit het Noordwesten komt. We krijgen daar een drankje en mogen daarna meer nemen en een bakje krenten. Spiros, de eigenaar van de taverne en het museum, vertelt dat de wijn én de krenten van eigen grond komen. Het is lekker, We bestellen nog een Griekse Salade en die smaakt ook erg goed. Daarna gaat de reis weer via Alykanas terug naar Alykes.


Geen opmerkingen: