Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

vrijdag 14 juni 2013

Mount Skopos en Gerakas


10,1 km; 3 uur 35 minuten Skopos

Vanaf het terras van onze huisjes zien we heel in de verte een bult in het landschap, dat is de berg Skopos. Op die bult zien we vanaf onze huisjes een wit puntje als het zonlicht erop valt. Dat is een mooi kerkje.

Vandaag hebben we een autootje gehuurd om daar in de buurt te komen. Want de busdienstregeling is veranderd en we hebben geen mogelijkheid om daar voor 12 uur te zijn als we met de bus gaan. En dat is te laat. Dus met de auto naar Skopos.

We parkeren hem aan de voet van Skopos en gaan verder met de benenwagen. Het is een stevige klim maar we krijgen bijna bij elke bocht in de weg een beloning door een prachtig uitzicht. En omdat we steeds hoger komen wordt het uitzicht ook steeds mooier. Als we eenmaal bijna boven zijn drinken we eerst wat cola en fanta bij een veredelde caravan. We krijgen van de mevrouw ook een schaal met heerlijke pruimpjes.

Dan gaan we verder naar boven, een meneer gaat met ons mee om de kerk open te doen en probeert ons het één en ander te vertellen. Dat gaat niet heel erg goed, want wij verstaan nog niet zo veel grieks. Maar het is leuk, hij blijft als wij weggaan nog even in het kerkje en geeft een mini-concert weg, het klinkt heel mooi en we blijven even luisteren. Dan genieten we van de uitzichten naar alle kanten. We zien Zakynthos-stad, maar ook Gerakas en de Baai van Laganas. We moeten wel steeds aan een andere kant van de bult gaan staan, want er is niet maar één hoogste punt.



7,2 km; 2 uur 11 minuten

Dan keren we terug naar de auto en rijden naar Gerakas, aan een zuidelijke punt van Zakynthos. Daar gaan we ook een wandelingetje maken. Niet zo heel lang want we zijn al best moe van het klimmen en dalen. Maar 4 km, dat moet kunnen. Het wordt dik 7 km, want als we bijna weer bij de auto zijn blijkt de weg te stoppen bij een resort en dus moeten we een heel eind terug. Maar het was wel een leuke wandeling.
Bij dat puntje ligt het kerkje op Skopos
Mooi toch?
Op weg naar Skopos
Het geweldige uitzicht
Iconen staan her en der in de kerk
Het uitzicht op de Baai van Laganas
Het strand van Gerakas
Ruwe stranden


Geen opmerkingen: