Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

vrijdag 7 juni 2013

Naar Orthonies en langs de kust terug



18,3 km; 6 uur 36 minuten

De dag begint een beetje bewolkt, er komen zelfs een paar druppels regen, maar om te wandelen is dat niet echt erg. Het is wel jammer dat ook de foto's er dan niet echt helemaal uit komen. Later wordt het opnieuw prachtig weer.

We gaan om negen uur op pad en wandelen over de hoofdweg naar het noorden. Op het eerste gedeelte over de weg is nog redelijk wat verkeer maar als we eenmaal zijn afgeslagen van de hoofdweg wordt het wat rustiger. Het gaat gestaag omhoog en we gaan later ook van de tweede asfaltweg en gaan dan verder over de paden die wij zo leuk vinden. Gewoon heel stil, je komt bijna niemand tegen, nou ja twee boeren en een koe, maar dat is ook wel weer leuk.
Dan komen we aan in Orthonies, een echt bergdorp. We komen langs een schooltje, waar kinderen buiten spelen. Zij spreken een beetje Engels, wij een heel klein beetje Grieks en zo komen we er achter dat zij volgende week vakantie krijgen, drie maanden, want in de zomer is het gewoon te warm om te leren. We halen een drankje en een ijsje in de plaatselijke taverna en vervolgen onze route dan weer. We lopen vandaar weer terug naar de kust en wandelen dan langs de kust naar Chartata.






Geen opmerkingen: