Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

dinsdag 18 juni 2013

Naar Agalas en Marathia


8,1 kilometer; 3 uur 35 minuten

Het is deze dagen heet, heel erg heet. Maar vandaag hebben we weer een auto gehuurd en we zijn toch van plan om nog een stukje te wandelen. Petra had voor onze vakantie al een leuke route gevonden voor een wandeling. Die hebben we omgezet naar de gps en dus gaan we lopen bij Agalas, aan de zuidwest kant van Zakynthos.

We zijn gestart in Agalas en wandelen vandaar naar de twaalf waterputten, die gebouwd zijn door de Venetianen in de 15e eeuw. Dan gaan we richting kust en moeten door een kloof, dus dalen we een stuk. Daarna natuurlijk weer klimmen. Als we bijna weer in Agalas zijn, slaan we nog even rechts af om de grot van Damianos te zien, een grot met 2 verdiepingen en stalagtieten en stalagmieten, tenminste volgens de reisgids, wij hebben ze niet gezien. Daarna drinken we in een taverne een koud drankje, want daar zijn we inmiddels wel aan toe. Verder weer naar waar ons autootje geparkeerd staat, daar eerst een broodje gegeten en weer water gedronken.

Dan rijden we richting Limni Keriou. Eigenlijk waren we van plan om ook daar een stuk te wandelen, maar we vinden het eigenlijk gewoon te heet om veel te klimmen. Het is boven de 35 graden, alleen idioten gaan dan lopen. Dat zijn we ook wel (idioot) maar voor vandaag is het wel goed geweest. We lopen alleen een stukje naar boven richting Marathia en hebben daar een mooi uitzicht over het haventje van Limni.

We drinken nog een drankje bij het haventje en aanvaarden de terugtocht. We gaan via een pas over de berg naar Agia Marina. De taverne met een magnifiek uitzicht, maar met een slechte keuken (ervaring van twee opeenvolgende jaren). We drinken er dus wel wat, maar besluiten om boodschappen te gaan doen voor een lekkere maaltijd thuis.

De grot, je ziet alleen de 2e verdieping
Uitzichtje
De Venetiaanse waterbronnen
Nog een mooi uitzicht
Vanuit de grot van Damianos
en nog een keer: uitzicht
Agalas
Limni Keriou
Vanaf het terras van de taverne in Agia Marina

1 opmerking:

Marc en Liliane zei

Ook wij genieten van een maandje vakantie op ons eilandje Zakynthos. Wij waren per toeval ook net in Marathia en hebben er de tocht over de Skopos naar Keri aangevangen en terug naar Marathia. Inderdaad, alleen gekken wandelen bij zo'n hitte over een hoge bergkam heen, wij waren zo gek. Wij weten ook wat jullie bedoelen in de verslagen van vorige dagen als het gaat over de heerlijke geur van thym, of van niemand tegenkomen bij het wandelen en alleen het geluid van de vogels horen, gewoon zalig. Het is echt genieten.
Geniet nog van jullie verblijf, wij gaan dat ook zeker nog doen al hoort er voor ons, als bezitter van een eigen huisje hier, ook nog wat werken bij.
Groetjes.
Marc en Liliane uit Turnhout in België