Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zaterdag 22 juni 2013

Vanaf het vliegveld naar Chartata


21,7 km; 6 uur 12 minuten

De dag dat je weer weg moet gaan van dit prachtige eiland komt absoluut, tenzij je er woont natuurlijk. Voor Peet en Ben is die dag er vandaag, maar de onze komt ook, maar wij kunnen nog een weekje door.
We brengen ze naar het vliegveld met de taxi. Ze hebben eerst bij het inchecken nog problemen omdat ze 10 kg handbagage bij zich hebben. Dat schijnt net veranderd te zijn in 5 kg, maar wij weten allemaal van niets, net als een ander stel dat via Transavia heeft geboekt. Gelukkig wordt het toch geregeld en drinken we even later nog wat fris in de hal. Dan nemen we daar afscheid, we zwaaien nog een keer en dan verdwijnen  ze langs de douane.

Dan begint onze tocht terug. Vlakbij het vliegveld lopen we langs een gat in het asfalt met een laag water erin, als we erlangs lopen springen er allemaal kikkertjes uit, we maken een foto en staan even te kijken en dan blijkt er in het water een briefje van 20 euro te liggen, leuke verassing. Via Kalpaki, Panakia, Fiolitis, Skoulikado, Kalithea, Pigadakia en Katastari naar huis. Tussen Kalithea en Pigadakia staat een huis waar we al vier jaar langs lopen en wat steeds iets verder af komt. Vandaag lopen we er langs en als we tegen elkaar zeggen dat het mooi wordt, zegt een man in een auto die net aankomt: it is beautiful. We maken een praatje en hij blijkt Australier met een Griekse moeder, een zus die hier les geeft en getrouwd is met een Griek. Zijn moeder gaat hier wonen. Hij vraagt of we binnen willen kijken, het is nog niet helemaal af, maar het ziet er schitterend uit en het is heel koel. We praten wat en hij vertelt dat hij zondag bij de antennes is geweest met de jeep en een paar anderen. Wij vertellen dat we er lopend zijn geweest. En dan blijkt dat we elkaar zijn tegen gekomen vlak bij de antennes. Het eiland is dan klein.

Na 6 uur lopen zijn we weer in ons huisje en duiken snel in het zwembad. Villa 2 is griezelig leeg .....

Kikkertjes uit het 20 euro poeltje
Een wijnboer
"Gewoon" een bloem, langs de weg, maar als je goed kijkt ....
Daar gaan ze
Kerkje met ruine van voor 1953
Een flinke Eucalipusboom
We komen weer in bekende streken


Geen opmerkingen: