Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

dinsdag 11 juni 2013

Langs de bergrug en dan naar Gerakari


22.6 kilometer; 7 uur 56 minuten

We hadden vandaag eigenlijk een auto gehuurd en de meneer zou er om half negen zijn, dus we moesten ons een beetje haasten om op tijd klaar te zijn. Maar al wie er kwam, in ieder geval geen auto. Omdat ons plan voor vandaag helemaal afgepast was, hebben we besloten om dus een wandeling hier in de buurt te doen. Na een uur te hebben gewacht zijn we gaan lopen en toen pas kwam er een man in een huurauto aan. Putte zich uit in excuses maar had een andere klant gehad. Wij hadden dus geen interesse meer voor vandaag. Hij had even kunnen bellen. Maar goed.

Dus een andere wandeling. Ik had zo bedacht dat we maar wat kilometers moesten gaan maken en wat klimmen en dalen. We willen namelijk ook nog onze tocht der tochten maken: Naar de antennes. En dat is een heel pittige hike. We lopen naar Katastari en klimmen dan nog een eind de bergrug op, daar loopt een mooi pad met uitzicht over het hele zuidoosten van het eiland. Alleen klimt het wel wat (hoogteprofiel, de bult links). Daarna is het weer dalen en komen we in het vlakke gedeelte terecht. We gaan op weg naar Gerakari en ook dat is een flinke klim, zeker als je dan al een paar kilometer in de benen hebt. Maar er is een goede beloning. Een prachtig uitzicht en een taveerne vlak onder de top waar we een paar cokes naar binnen hebben gewerkt (en één Mythos :) ) en een lekker ijsje.. Daarna konden we er weer even tegen. Na deze afdaling is het weer even rustig en redelijk vlak. Maar als we bijna thuis zijn, moeten we nog één weggetje doen en die is steil, erg steil. Dat stukje moeten we altijd doen als we uit Alykes komen, maar vandaag voelt het wel zwaarder, maar we hebben dan ook 22 kilometer in de benen. Dan mag je best een beetje moe zijn. Lekker een dipje in het zwembad en lekker gegeten bij Maria en haar zoon Dimitris. En dan naar ons eigen terras met een drankje. We maken het vandaag niet laat, we zijn allemaal moe.

Gewoon mooi
Op de bergrug en wat een uitzicht
Dit kerkje heeft de aardbeving van 1953 niet overleefd
We zijn onderweg naar Gerakari, daar bij dat andere kerkje
Bijna boven, tussen de olijfbomen een uitkijkje naar Alykes Baai
En vanaf dit hoge punt
Een stukje huisvlijt

Geen opmerkingen: