Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

maandag 6 juli 2020

Peloponnesos en Kreta dag 6 naar Loutraki

Na een goed ontbijt nemen we afscheid van de eigenaar van de kamer en zijn vrouw en rijden we met een grote omweg naar Epidavros waar een bekend amphitheater is uit de 4e eeuw voor Christus, dus echt wel oud. Ook zijn de resten van tempels en badhuizen te bezoeken en wij kuieren wat heen en weer want een echte route is er niet, ook kloppen de namen en de cijfers niet met de beschrijving uit de folder. Maar indrukwekkend is het wel. Het Theater van Epidaurus, het best bewaarde theater uit de Griekse oudheid, was verbonden aan de cultusplaats voor Asclepius, god van de geneeskunde, in het antieke Epidaurus. Dit bijzonder goed bewaarde theater, dat als een reusachtige schelp tegen de flank van een heuvel ligt, werd in de 4e eeuw v.Chr. gebouwd door de architect Polycletus de Jongere uit Argos, volgens zuiver wiskundige principes. Het biedt plaats aan 14.000 toeschouwers, en de akoestiek is er ronduit fantastisch. Na een verfrissend drankje op een terras rijden we verder naar Loutraki, dat aan de noordkant ligt van het kanaal van Korinthe. Hier brengen we eerst onze spullen onder in hotel Barbara en daarna lopen we richting het kanaal.
In totaal is het Kanaal van Korinthe 6,3 kilometer lang, 24 meter breed en acht meter diep. Het is eenvoudig te bereiken en ligt vlak langs de doorgaande snelweg van Athene richting de Peloponnesos. Aan de noordelijke oever kan een brug naar beneden (onderwater) om de boten toegang te verlenen tot het kanaal. Met spoorbomen wordt de weg gedeeltelijk afgesloten en zakt de brug onderwater. Een boot vaart hier dan doorheen en het is een mooi gezicht om een groot vrachtschip te zien passeren. Daarna gaat de brug weer omhoog en kan het verkeer weer verder rijden. Vanaf deze brug heb je een mooi zicht op het Kanaal van Korinthe. We lopen eerst over bovengenoemde brug en daarna een stuk langs het kanaal en dan weer terug over een veel hogere, maar ook veel smallere, brug die er alleen is om heel dikke pijpen naar de overkant te leiden. Maar wij kunnen er makkelijk tussendoor en dat doen we dus. Na de wandeling gaan we even met de auto naar een supermarkt om een ontbijt voor morgen  te kopen, want dat geven ze in dit hotel niet. En als we dan weer in het hotel zijn, wordt het alweer tijd om ons te verkleden voor ' het diner'. En dus lopen we weer 1,5 km, eten een hapje, drinken koffie, eten een ijsje en lopen 1,5 km terug naar het hotel.

Onderweg zien we mooie kerken

Uitzicht vanuit de bergen naar zee

Amphitheater in Epidavros

Amphitheater in Epidavros

In het museum van Epidavros

In het museum van Epidavros

Epidavros

Epidavros

Epidavros

Het kanaal ven Korinthe



Geen opmerkingen: