Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

woensdag 1 juli 2020

Peloponnesos en Kreta dag 1 naar Pylos

We staan om half 6 op en zijn om 7 uur in de haven. De Marne di Levante komt even later aan en dan kunnen we aan boord. De tickets hebben we via de mail gekregen, maar we moeten ook ingevulde formulieren inleveren ivm het Covid19 gebeuren. We moeten te vinden zijn in geval van een besmetting. We zitten lekker op dek, dan hoef je geen masker op. Rond 9 uur zijn we in Kyllini en rijden we een klein halfuurtje naar onze eerste stop. Vanaf ons eiland zien we bijna altijd het kasteel bij het plaatsje Kastro, het trend boven alles uit en nu willen we het echt gaan zien. Het is een enorme burcht met dikke muren en torens. In de binnenburcht moeten we ook maskers dragen, alhoewel het meeste in de openlucht is. Toch wel warm. Als we weer in het stadje zijn besluiten we om even iets te drinken. Dan gaat de rit verder richting Pylos. Een paar kilometer eerder slaan we af naar een andere burcht waar we ook een mooi uitzicht zullen hebben op een strand dat bijna een halve cirkel vormt. Na een klim komen we wel bij de burcht en we hebben ook mooie doorkijkjes, maar we komen niet aan de kant van het strand uit. Het is op het heetst van de dag, rond 3 uur, en het is heel warm. We besluiten om de andere wandeling morgenochtend te doen en nu naar het hotel te gaan. De eigenaar ziet ons komen en brengt ons meteen naar een mooie kamer. Er is een klein zwembad en daar relaxen we een beetje en drinken een frappe en een cola. Een prima plekje.

Kastro Chlemoutsi



Uitzicht vanaf de burcht richting Kefalonia

En heel wazig in de achtergrond ligt Zakynthos



Hotel Philip in Pylos
Vanuit hotel Philip de zonsondergang

Geen opmerkingen: