Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

donderdag 9 juli 2020

Peloponnesos en Kreta dag 9 Makry Gialos, Kreta

Gisteravond hebben we heerlijk gegeten bij Paradise restaurant. De eigenaresse kwam meteen een praatje maken, we waren haar enige gasten,  en vertelde waaruit we konden kiezen voor het eten. Leo koos de kip, ik de moussaka. Omdat zij, zeg toch 'Anna'  zei ze later, de moussaka vers zou maken duurde het even, maar daarom kregen we een voorgerecht, aubergine soufflé, en dat was al erg lekker. Terwijl de maaltijd in de oven stond kwam ze gezellig praten, zij vertelde waar ze vandaan kwam en dat de zaken dit jaar niet zo goed gingen, wij vertelden ook waar we vandaan kwamen. De kip en moussaka waren overheerlijk, wijntje erbij., mmmm. Na het eten kwam Anna een karafje raki brengen, hier in de buurt gemaakt, met 2 kleine glaasjes. Even later vroegen we of ze al nagerechten had. Nee, er waren nog niet genoeg gasten geweest. Wij vonden het niet erg, we hadden de raki als dessert. Even later zagen we Anna naar de supermarkt aan de overkant gaan en terugkomen met een doosje. En toen kwam ze naar ons tafeltje met een coupe ijs. Geweldig toch! We hebben beloofd dat we vrijdagavond weer komen, zij blij, wij blij.

Vandaag staat er een wandeling op het programma. We gaan de berg op en komen met een grote boog weer terug in Makris Gialos. Het eerste stuk was flink klimmen en tegen de tijd dat we in het dorpje Agios Stefano (Anna had ons gisteren verteld dat dat een mooi dorp was) kwamen, waren wel toe aan wat suiker. Dus hebben we in een taverne cola en frappe met suiker genomen. Dar merken we dat er een flinke windstoten zijn als Leo zijn cola inschenkt en het in mijn gezicht waait😀. Als we weer verder lopen op hellingen die niet zo beschut zijn merken dat er wel een heel sterke wind uit het noorden waait. Het maakt dat we het niet niet erg warm hebben terwijl het toch 30 graden is, maar het maakt ook dat we op hellingen waar we niet stabiel staan bijna omver worden geblazen. Later horen we dat er is gewaarschuwd voor harde wind bf 7. We komen door de kloof van de witte rivier, maar er stroomt weinig water, verder naar beneden is het helemaal opgedroogd. Het is een mooie wandeling van bijna 17 km, dus we hebben ons best weer gedaan. Daarna lekker gelegen bij het zwembadje, vanavond weer een restaurant opzoeken. Wat een leven...

Vanavond hebben we heel lekker gegeten bij Thallassa en heel gezellig gesproken met de eigenaars Nikos en Katharina. Ook hier waren we de enige gasten, maar voor ons is dat niet een groot probleem omdat het je de gelegenheid geeft om met mensen te praten. Leuk, half Grieks, half Engels. We hebben genoten. 

Ontbijt wordt in het appartement gebracht

Appartementen Afrodithi

Ruig is het hier

Agios Stephanops

Agios Stephanops

Agios Stephanops in de verte

En dan bouw je een kerkje op een bergtop


Daar ergens beneden ons, bij die witte huisjes, is ons plekje

's Winters is dit vast een echte stroom, nu is het een stroompje, de Witte rivier

Wat een bijzonder huis


Geen opmerkingen: