Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zaterdag 4 juli 2020

Peloponnesos en Kreta dag 3 naar Mystras

Na het, ook nu uitgebreide, ontbijt beginnen we aan de volgende etappe. We rijden naar Methoni. 11 km verderop. Griekenland is natuurlijk bekend om de tempels etc uit lang vervlogen tijden. Vanuit de middeleeuwen zijn er ook veel burchten bewaard gebleven. In Methoni is een mooie burcht. We kopen ons kaartje en krijgen ineens leeftijdskorting😏. Dan wandelen we  rustig langs de vestingmuren en bekijken de mooie burcht. Vroeg in de middag maken we in een klein plaatsje een stop om een ijsje te eten en iets te drinken. Dan gaat het verder naar Kalamata en daarna door het Taigetos gebergte, ruige, kale toppen, maar ook beboste hellingen. Rond de klok van 3 komen we aan in Mystras. Wat drinken op het terras van de Mystras Inn waar we ook zullen slapen. Om half 6 is het inmiddels iets minder warm en wandelen we naar de archeologische plek waar Mystras bekend van is. Mystras, ook wel Mistras genoemd, is een herinnering aan het Byzantijnse Griekenland. Het is een spookstad op een steile heuvel, waar nog enkele nonnen hun onderkomen vinden. Bovenop deze heuvel staat de burcht uit 1249. Althans de overblijfselen. Binnen de imposante vestingsmuren woonden tot begin 18e eeuw nog zo’n 35.000 mensen. Veel kloosters en Byzantijnse kerken zijn nog in goede conditie en bezienswaardig. Wij bekijken het onderste gedeelte, de burcht laten we. Het is evengoed een pittig wandelingetje. Als we terugzien even douchen en daarna een heerlijk maaltijd op het terras van het hotel. Een drankje als slaapmutsje en we rollen heel tevreden en happy ons bed in.


Nog een kijkje vanuit onze kamer in Pylos

Burcht van Methoni

Kijkje vanuit de burcht

Burcht van Methoni

De routeplanner en een aantal van de vele haarspeldbochten
die we deze vakantie zijn tegen gekomen


Bij Mystras

Rechts de Mystras Inn waar we sliepen

Bijschrift toevoegen

Herinneringen uit het oude Byzantijnse Griekenland


De schilderingen op de plafands en koepels van een kapel

Meer van het oude Mistras

Twee kleuren van dezelfde plant

Geen opmerkingen: