Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

donderdag 16 juli 2020

Peloponnesos en Kreta Dag 16 Diakopto

Om 5 uur vanochtend maakte ik in paniek Leo wakker. "We zijn er al, hier is een uur verschil, we zijn te laat". Ik had al iemand langs zien lopen en zag dat de boot langs de kade gleed. Toen ik even later wat wakkerder werd, zag ik dat we in onze binnenhut waren. Ik had gedroomd😁
Drie kwartier later staan we echt op en zijn we in Piraeus. De ferry af gaat goed, maar dan is het een uitdaging om in het drukke, achterlijke verkeer in deze havenstad de juiste weg te vinden, ook al heb je een routeplanner, maar soms zijn wegen gewoon afgesloten. Maar we zijn er uit gekomen en zijn toen over de snelweg naar Diakopto gereden. Vandaar rijdt er een treintje naar Kalavrita, een wandel- en in de winter een skigebied. Voor Leo is het ook leuk dat hij eens om zich heen kan kijken in plaats van aan het stuur draaien. De treinrit gaat door een prachtig gebied met grote rotsformaties en diepe ravijnen. In Kalavrita maken we een wandelingetje door de omgeving en eten later een ijsje en nemen een drankje voordat het treintje weer naar Diakopto vertrekt. Daar aangekomen checken we in bij hotel Panorama. En dan breekt de laatste avond aan van deze heerlijke vakantie van ruim 2 weken. We hebben veel van het mooie Griekenland gezien en hopen in de toekomst ook nog andere delen te bezoeken.

Een kleine stoomlocomotief, zoals hij hier vroeger reed, staat hier te pronken


Mooie uitzichten
Een stationnetje onderweg

En het eindstation op de heenweg


's Winters is dit skigebied

Uitzicht op zee vanuit hotel Panorama in Diakopto

Geen opmerkingen: