Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

dinsdag 7 juli 2020

Peloponnesos en Kreta dag 7 naar Piraeus

We ontbijten op de hotelkamer met de gekochte broodjes, yoghurt en fruit. Ook lekker. Daarna gaan we op weg naar Pireaus, vanwaar we de ferry zullen nemen naar Kreta. Dat is pas vanavond, maar voor we hebben uitgevogeld waar we de tickets kunnen ophalen en vanwaar de ferry vaart en we de auto ergens hebben geparkeerd is het inmiddels 1 uur. We hebben besloten om even Athene in te gaan, met de metro zijn we in een hup in centrum van Athene op het Omoniaplein. We lopen over een paar markten en door de smalle straatjes van Plaka, het oude centrum. Vandaag alleen een vluchtige blik op de acropolis maar we lopen wel door het park en langs het presidentieel paleis aan het Syntagmaplein. De wacht wordt net gewisseld en dat is altijd het kijken waard. Daarna lopen we terug naar Omonia en zoeken daar een terras uit om wat te eten en te drinken. Wat een drukte hier, blij dat we hier niet wonen.
Om 17 uur pakken we de metro weer naar Pireaus en dan rijden we naar de ferry waar we ook meteen kunnen inschepen nadat we weer een Covid19 formulier hebben ingevuld. Een medewerker wijst ons de hut en nadat we hebben bekeken waar de escaperoute is, gaan we naar een buitendek en nestelen ons met een drankje op een stoel. Nog 2 uur voor de afvaart, dus nog even geduld. 

Wilt u wat groenten of fruit?

Of liever een olijfje?

In het park

en weer







Geen opmerkingen: