Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

maandag 13 juli 2020

Peloponnesos en Kreta dag 13 Route door midden westen van Kreta

Na het ontbijt vertrekken we met de auto naar Chora Sfazia, dit is een plaatsje aan de zuidkust van Kreta. Het is een weg vol met haarspeldbochten, maar er is ook een gedeelte super slecht met grote gaten en los grit. In het plaatsje drinken we een Frappe en een cola terwijl we genieten van het uitzicht. De weg terug is dezelfde maar nu zien we de andere kant😁.
Leo heeft zijn portie bochtjes rijden wel weer gehad en dus rijden we weer naar het hotel.
's Avonds lopen we naar een restaurant op 2,5km afstand, dat maakt dus 5km voor vandaag. We komen terecht bij echte dorpstaverne, niet mooi of gezellig om te zien, maar alle tafeltjes en stoeltjes staan buiten op het dorpsplein en het eten is heerlijk, natuurlijk wel veel te veel voor ons. We vragen om een kleine salade en we krijgen er een die genoeg is voor 4😁. En natuurlijk krijgen we ook een lekker dessert en een flesje raki😋. Gelukkig moeten we nog een stukje lopen voor we nar bed gaan en heeft onze maaltijd de tijd om een stukje te zakken.

Twee flessen water liggen in de diepvries van het hotel te wachten op een wandeling, want morgen wacht de Samariakloof. We worden om 5.50u opgehaald, dus dat wordt een kort nachtje.
We zijn benieuwd.

Oleanders natuurlijk, maar in de achtergrond ook de Witte bergen.
Ze zijn niet wit door sneeuw, maar omdat het kalksteen is


Chora Sfazia

Het haventje van Chora Sfazia

En hier een heel slechte weg

De zuidkust van Kreta

Tussen de bergen

En nog eens een mooie kerk

Weer een hoogvlakte tussen de bergen in

Een heerlijk maaltje

En Kretenze raki

Geen opmerkingen: