Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

donderdag 16 mei 2019

Angola IN - Pontiac IL 423 km

Na een ontbijt met bagels en muffins met koffie zijn we klaar voor de volgende etappe. We komen in de loop van de ochtend door een gebied, Lagrange, Middlebury en Elkhart, dat bekend is door de vele Amish gemeenschappen. Ik hoop er iets van te zien te krijgen en dat gebeurt ook inderdaad. We komen veel koetsjes tegen en zien ze ook geparkeerd bij de winkels tegenover de SUV's. Een grappig gezicht. We zien een groot bord met Dutch Country Shop en we besluiten daar even te gaan kijken. Binnen staat een amish mevrouw te helpen maar ze kan ons niet vertellen waarom de winkel "Dutch" Country Shop heet. We lopen er even rond, er zijn allerlei handgemaakt dingen te koop, leuk. Rond 13 uur hebben we wel zin in een kopje koffie en we doen dat bij de MacDonalds, die zie je echt heel vaak, en ze hebben lekkere koffie en lekkere applepie én ze hebben free WIFI, dat is handig om een hotel te vinden voor vanavond. We zitten aan een tafeltje naast een familie die we Grieks horen praten. Als ik even naar de auto ben om de tablet voor de laptop te ruilen, zie ik dat Leo inmiddels een praatje is gaan maken en dat is best leuk. Na de koffie vertrekken we maken en rijden een uur later over de oude ROUTE 66. Vandaag doen we een stukje en morgen nog een stuk. Maar nu stoppen we in Pontiac en gaan naar de Quality Inn, waar een kamer voor ons vrij is.

Amish



Geen opmerkingen: