Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

vrijdag 10 mei 2019

Reis USA/Canada 2019 Start op Zakynthos

Vandaag begint ons avontuur, maar eerst hebben we nog allerlei dingen te doen. Een koelkast en diepvries schoonmaken, even door het huisje heen, en nog andere klusjes. Gisteren heb ik al geprobeerd in te checken voor de vlucht naar Athene. Dat lukte niet. Lastig is, dat we de hele week al geen wifi hebben in ons huis, er is iets misgegaan bij onze buurman. Het mobiele internet is er wel, maar soms heel zwak. We gaan dus, om met de laptop te kunnen werken, naar Archontiko. Maar ook vandaag lukt het niet om in te checken, blijft over dat we het gewoon op de luchthaven moeten doen. Vanavond zullen we op ons logeeradres proberen in te checken voor de Lufthansa vluchten naar Munchen en naar Toronto. Rond 16 uur vertrekken we naar het vliegveld en checken daar zonder problemen in. Dan begint het wachten. Als we vertrekken zijn we al een half uur vertraagd, want er zijn problemen in het luchtruim rond Athene. We vliegen met een kleiner vliegtuig, voor de kenners onders ons, een ATR 42, met ook maar enkele tientallen mensen aan boord. Maar we komen er toch en als we de koffers hebben zoeken we uitgang 3, want daar zal iemand van Thanos studio's ons opwachten. En inderdaad, Thanos zelf wacht ons op en heet ons welkom en rijden we naar Artemis. Een klein halfuurtje later maken we ook kennis met zijn vrouw. Het is een mooie ruime studio, er ligt fruit en koekjes, een klein flesje wijn en er is ook voor een simpel ontbijt gezorgd voor de volgende ochtend.
We hebben nog niet gegeten dus laten we ons door Thanos adviseren. Lefka taverna is 200 meter lopen, dus daar gaan we heen. We hebben er een lekkere maaltijd met een drankje en lopen een tijdje later terug naar de studio, waar ik alsnog kan inchecken voor de vluchten van morgen.


Geen opmerkingen: