Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

vrijdag 17 mei 2019

Pontiac IL - Mexico MO 401 km

U.S. Route 66 of kortweg Route 66 (US66) was een historische autoweg (U.S. Highway) in de Verenigde Staten, die begon in Chicago, en eindigde aan het strand van de Stille Oceaan in Santa Monica bij Los Angeles. De totale lengte was 3940 km. US66 loopt door Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië.

Wij rijden dus maar een heel klein stukje van die beroemde weg, op het plaatje, het kleine rode vlakje. We vervolgen de route die we gisteren zijn begonnen. Langs de weg zien we ineens een Road 66 shop en museum, dus we stoppen en gaan daar maar eens binnen neuzen. Natuurlijk maken we een praatje met de mevrouw van het museum en ze vertelt ons wat dingetjes, het is leuk om zo een beetje mee te krijgen van de historie. Ik koop een koelkastmagneet, want we zijn er nu echt geweest. Dan rijden we weer verder. In Springfield verlaten we road 66 en volgen we weer onze eigen route. Op de 1e foto is te zien hoe onze cockpit er uit ziet. Links de bestuurden en rechts de navigator, met rechts boven bij de voorruit de gps met de route en laag bij het handschoenenkastje de google.map met de kaart. En bij mijn voeten de camera, klaar voor gebruik.
Zo rond half 1 maken we onze koffiestop en daarna rijden we weer verder en komen we bij een historische brug over de Illinois river. Het water staat flink hoog. Nog wat kilometers later komen we over de Mississippi river als we net in een wolkbreuk zitten en er om ons heen een mooie blauwe lucht is. Wel foto's dus, maar met water in én boven de rivier. Daar komen we ook de staat Missouri in en opeens denk ik dan aan de tijdzones. Helemaal geen erg meer in gehad, maar toen we Illinois inkwamen, eergisteren, was dat al het geval. Is goed dat we er nu achter kwamen want anders waren we morgen voor onze afspraak met Bill mooi te laat gekomen. Inmiddels is het in Nederland dus 7 uur later en in Griekenland 8 uur.
We rijden door naar Mexico in Missouri en vinden de Days Inn, ons hotel voor vannacht heel gemakkelijk. Het prachtig en warm weer dus we lopen nog even 7 kilometer, dan hebben we de benen ook weer even gestrekt. Vanavond eten we bij het Mexicaans restaurant naast ons hotel. En we eten weer heerlijk.

De cockpit


Museum en shop road 66


Historische brug over Illinois river

Brug over Mississippi

Geen opmerkingen: