Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

dinsdag 14 mei 2019

Niagara Falls, Ontario Canada - Akron OH 433 km

We zijn toch nog vroeg wakker en absoluut nog niet uitgeslapen. Als we uit het raam kijken is het compleet grijs en regent het, je kunt nauwelijks iets zien. De beslissing is snel genomen, we gaan vandaag niet naar de usa-kant van de Falls. Die bewaren we tot de laatste dag van onze vakantie hier en hopen dat het weer dan beter is. Gelukkig heb ik van te voren al reserve dagen ingepland.
Dus we stappen in de auto en beginnen onze route naar Akron in Ohio. Na een tijdje komen we bij de grens van Canada naar de USA die we denken we snel te kunnen nemen want ik heb tenslotte al de Visa aangevraagd. De politieman vraagt waar we naar toe gaan, hoe lang, waar we wonen, enz, enz. Ik antwoord dat we vandaag richting Cleveland reizen om daar naar Cuyahoga Valley National Park te gaan. "Is daar een park dan, weet ik niets van" en kijkt me ongelovig aan. Maar goed we moeten naar een gebouwtje rijden en naar binnen gaan. Daar zitten we een tijdje te wachten, maar na een poos wenkt één van de agenten ons. Van alles vraagt hij nog een keer. Helemaal simpel worden we ervan. Het eind van het liedje is, dat ze nu van ons beiden vingerafdrukken hebben en een foto (zonder bril), we lijken verdorie wel misdadigers. Maar gelukkig zitten we na ruim 3 kwartier weer in de auto, wel weer een paar dollar armer, maar wel met een stempel in ons paspoort.
Dan rijden we Buffalo in, hier is een wegomlegging, en er staat van alles aangegeven. De kaart die we hebben heeft net niet Buffalo erop staan en het gevolg is dat we een paar rondje rijden voor dat we door hebben waar we heen moeten. Dus dat kost ook tijd.
Het wordt later en later en het blijft grauw, grijs en regenachtig. We besluiten om het park vandaag te laten voor wat het is. Inmiddels is het 19 uur geworden en we vinden het mooi voor vandaag, we gaan een slaapplek zoeken. Waar we gisteren bij elke op- en afrit van de snelweg wel een hotel of motel vonden, vinden we nu niets. Dus rijden we door naar Akron, dat is een grote plaats, daar zal zeker wat zijn. Maar niet waar wij rijden. Om 20 uur gaan we bij een Macdonald naar binnen, zij hebben vrij WIFI en we willen wat eten, maar er komt niemand naar de counter, dus gaan we met de laptop zitten en ik kijk bij Booking.com. Via hen vinden we een hotel op 10 minuten afstand, dus we gaan weer weg en rijden naar onze slaapplek in FairBridge Inn & Suites . Alles komt toch nog op zijn pootjes terecht. Maar voor de volgende dagen ga ik dus van te voren kijken wat er is in de buurt van waar we willen stoppen en eventueel ook al boeken. Je leert er altijd weer wat van.

Geen opmerkingen: