Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

donderdag 23 mei 2019

Craig CO - Rock Springs WY 406 km

Na alweer een goed ontbijt vertrekken we rond 9 uur uit het hotel. Het is grijs, maar de route door de Rocky Mountains is mooi en er ligt nog veel sneeuw. Tot Nederland hebben we de route al gereden maar toch is het nieuw want we rijden nu de andere kant op. Na Nederland is het echt nieuw, met  na iedere bocht weer een verrassing wat er nu weer te zien zal zijn. We reden nog steeds op ongeveer 2500 meter hoogte, maar nu gaan we verder dalen en de sneeuw verdwijnt. We rijden nog wel vaak door de wolken en een groot gedeelte van de dag regent het. Soms is het even wat helderder en kunnen we een mooi eind weg kijken. Maar de kleuren zijn niet zo mooi dan wanneer de zon erop schijnt. De 1e foto laat weer een aantal plaatjes vanuit de auto zien en ze zijn op volgorde. Dus op het éne moment is er sneeuw, dan regen, dan weer sneeuw enzovoort. We besluiten om een stukje om te rijden langs het Dinosaur National Monument. Maar na 20 kilometer houdt de weg gewoon op, het blijkt een campground te zijn. Dus weer terug. Als we via de geplande route aankomen bij de hoofdingang naar dit monument komt het de regen met bakken de hemel uit en daarom besluiten we door te rijden. Het is niet anders. Na het plaatsje Vernal, dat in Utah ligt, gaan we de 40 af om de US 191 te volgen. Deze weg blijkt de Flaming Gorge Scenic Byway te zijn en het betekent dat het een mooi stuk natuur is. En dat klopt wel. Dat wat we zien kan ik nooit met de foto's laten zien, maar ik heb het geprobeerd. In Rock Springs stoppen we voor de middag en nacht. Voor morgen en overmorgen heb ik gisteren al een hotel geboekt in Jackson WY. Dit omdat dit weekend Memorail Day groots gevierd wordt in de VS. Maar gisteren werd op de tv gewaarschuwd dat het erg druk kon worden in de hotels, omdat een heleboel campgrounds nog niet open zijn vanwege het slechte weer. Amerikanen zijn gewend om dat weekend buiten de deur te vieren, en als de campgrounds niet open zijn, dan gaan een heleboel mensen naar een hotel. Die grote trek heb ik gemerkt bij het boeken. De prijzen voor dit weekend lagen zeker 4x zo hoog dan eerder deze week, maar gelukkig heb ik wel wat gevonden.


Bijzondere kleuren en vormen

Stuwdam in de Green river



Geen opmerkingen: