Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 12 mei 2019

Toronto, Ontario Canada - Niagara Falls, Ontario Canada 134 km

Na een korte nacht, als gevolg van jetlag, gaan we om half 8 ontbijten. Daarna zet ik de route naar Niagara Falls in de gps en rijden we daarna naar een Walmart in de buurt om in ieder geval een verloopstekker (usa en europa) te bemachtigen. Die kunnen we daar niet vinden, ook de medewerkers weten het niet. Het is zondag vandaag, dus ook niet alle winkels zijn open. We besluiten om dus maar gewoon naar Niagara Falls te rijden. We rijden niet over de snelwegen, Leo houdt van autorijden en vindt de provinciale wegen veel relaxter rijden, je komt door kleine stadjes en kunt alles net wat beter bekijken omdat je langzamer rijdt. Na een korte fotostop aan Lake Ontario, want het regent en het is best koud, rijden we door naar ons doel voor vandaag. We checken in bij het Oakes hotel Overlooking the Falls en gaan naar onze kamer. Daar zijn we heel blij met het uitzicht wat we hebben over de watervallen. We besluiten om om buiten te gaan lopen en te gaan zien wat we willen zien. We lopen eerst hoog langs een pad waar we mooie uitzichten hebben. Dan lopen we door het lunapark dat de Canadezen aan deze kant van de rivier hebben aangelegd, er is van alles te doen. Ook kun je je geld verliezen in verschillende casino's, maar dat doen we niet. Het is goed koud, er staat een koude wind en het regent een beetje. Wij hebben geen extra truien en geen jassen, want die zitten in de koffers.
We hebben er wel rekening mee gehouden dat er misschien 1 koffer zou kwijt raken, want we hebben alles verdeeld tussen de beide koffers. Maar je houdt er geen rekening mee dat ze er allebei niet zijn. Het is echt zo koud dat we besluiten om maar terug te gaan naar het hotel om warm te worden en morgen, als we de koffers hebben, naar de usa-kant van de falls te gaan. We halen die tijd later wel weer in, want we hebben een afspraak staan met een oude vriend van Leo voor vrijdag. In het hotel maken we een bak koffie en besluiten om van de nood een deugd te maken en een winkel te zoeken waar we die stekker kunnen kopen. Dat kost een boel moeite en een keer vragen, maar dan zijn we weer op een plek waar ook een Walmart is en we gaan ook daar zoeken. Na wat vragen vinden we er eindelijk 1. Dat is een probleem opgelost. Omdat het buiten koud is en binnen in de winkel lekker, lopen we er op ons gemak maar eens door. Groot, groter, grootst, komt in onze gedachten omhoog. Wat een enorme oppervlakte voor een winkel. We zien nog een paar dingen die we meteen meenemen en gaan daarna weer terug naar het hotel. Nu kunnen we weer iets opladen. Want dat is nu wel een probleem, tablets, telefoons en laptops raken leeg als je ze gebruikt. Het verlengsnoer met blok zit in de koffer. In de auto kunnen we wel iets opladen maar daar zitten we niet de hele nacht in, dus toch wel een probleem, en dan heb ik het nog niet over de schone kleren die we wel aan zouden willen.
Om een uur of 7 gaan we naar een Braziliaans restaurant aan de overkant van ons hotel. Het is er gezellig en het eten is er goed. Salades, sauzen enzo kun je ophalen bij een saladebar. Met het vlees komen ze langs bij de tafels en je kunt zelf kiezen welk en hoeveel vlees je wilt. Jaren geleden hebben we dat eens gedaan met onze lieve vrienden Petra en Ben in Midlaren, we hebben er vanavond veel aan gedacht. We hebben met verbazing zitten kijken naar onze buurtafels, wat daar werd verwerkt.
Toen we terug kwamen waren onze koffers er nog steeds niet. We hebben tot 11 uur gewacht en zijn toen toch maar gaan slapen.

Mijn lichaam is nog niet omgeschakeld naar Canadese tijd. Ik word mooi om 8.30 uur Griekse tijd wakker, maar dat is hier half 3 in de nacht!!! Ik besluit om me aan te kleden en te kijken of de koffers er zijn. Een zucht van verlichting als ik ze inderdaad zie staan in de hal. Even mijn ID ophalen en tonen en dan mag ik ze meenemen. Leo is ook wakker en we halen eerst de benodigde snoeren uit de koffer en sluiten alles aan wat moet laden. Daarna gaan we weer naar bed en proberen nog wat slaap te pakken.

















Geen opmerkingen: