Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

donderdag 12 juni 2014

Dweilen met de kraan open

En dan zitten we lekker op het terras te genieten van een glaasje wijn. Hoor ik opeens een heel raar, hard geluid. Ga je kijken, komt er water uit het keukenkastje. Doe het kastje open, spuit er water met een enorme kracht uit de warmwaterleiding. Zoeken, maar geen idee waar de hoofdkraan zit. Bakken erbij en ervoor. Leo belt Dion, hij komt met spoed, maar moet wel uit Zakynthos komen. Binnen een mum staat ons huisje blank. Alles wat op de grond staat is al nat, inclusief de koffers die op de grond onder de bedden staan. Er staat heel veel druk op die leiding. Petra komt op het idee om de kraan open te zetten, goed plan want nu is er wat druk van de leiding en kunnen we de bak er gewoon onder zetten. Ben probeert een lap om het gat te knopen, zodat er nog wat minder water uitspuit. Onderhand vegen en dweilen we de vloeren om de laag water in te tomen. Na een kwartiertje is Dion er en dan gaat de hoofdkraan meteen dicht. Wat een rust. We kunnen vannacht niet in dit huisje blijven, want alles is nat. Dus verhuizen we naar het huisje aan de andere kant van Petra en Ben. Alles wordt in rap tempo naar de andere kant gebracht, morgen kijken we verder. We zakken in de stoelen op het terras en drinken de glaasjes leeg die er nog stonden van voor het waterballet en vullen ze daarna weer ...

Overal ligt een laagje water
Waterballet
Lekker glaasje wijn

Geen opmerkingen: