Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zaterdag 21 juni 2014

Verhuizen van Ilyessa naar Laura


Vandaag is het zover, we zijn 2 weken op Zakynthos en dus is het tijd om te verhuizen van Ilyssa in Meso Gerakari naar Huis Laura in Marathia bij Limni Keriou. We hebben voor 2 dagen een auto gehuurd en die wordt om 10 uur gebracht. Een half uurtje later liggen alles koffers erin, maar natuurlijke moeten ook alle boodschappen en flessen water nog mee. Geen plaats dus voor vier personen. Petra en Ben blijven in het huisje, Leo en ik gaan, gewapend met de gps waar het punt Laura al in staat, met een volgepakte auto op stap. We rijden er goed naartoe. We bellen aan bij Ina en Jeroen, die aan de overkant wonen en van wie huis Laura is. We krijgen de sleutel en kunnen dan de koffers wegzetten en de boodschappen in de koelkast stoppen. En dan rijden we terug om onze vrienden te halen.
Bij Ilyessa nemen we afscheid van Dion en bedanken hem voor de prachtige weken. Hij hoopt dat we nog eens terug komen en vertelt dat hij aan zijn vriend heeft verteld dat wij lege wijnflessen weggooien. Hij heeft een paar keer het etiket van de wijn gezien "Gallinico" en dat is nou toevallig de naam van zijn vriend en van zijn wijnhuis. Dus we mogen er langs gaan, dan zullen we ook een cadeautje krijgen. Het blijkt vlak in de buurt te zijn en natuurlijk gaan we er kijken. We krijgen een rondleiding door het bedrijf, waar nu niet veel is te doen want het is natuurlijk geen druiventijd. Maar in het seizoen komen hier duizenden flessen wijn van de band. Heel leuk om te zien allemaal. Wij willen natuurlijk wel wat flessen wijn meenemen. We krijgen de flessen voor een mooie prijs en we krijgen twee flessen zoete dessertwijn als cadeautje mee. Lekker toch!
Dan is het tijd om verder te gaan naar Laura.
Onderweg doen we boodschappen bij Lidl en komen tot de ontdekking dat het heel veel goedkoper is dan de supermarkt op de hoek.
http://www.ella-zakynthos.nl/Als we er zijn vergapen we ons aan het huis waar we de komende weken zullen zijn. Wat een luxe, Nederlandse luxe. Dat komt omdat de eigenaars van dit huis Nederlanders zijn en zij weten wat huurders van hun huis graag zouden willen. In ieder geval is het mooi en we genieten van het uitzicht op schilpadeiland, Marathonissi.
We hebben hier ook een wasmachine en we gooien meteen maar wat kleding in de was en
even later hangt het vrolijk te wapperen aan de lijn. We eten vanavond lekker thuis en maken dus de salade klaar en het vlees, eet smakelijk.

Wijnpers bij wijnhuis Gallinico
De wijn werkt
en rust
en rust nog een poosje
In het wijnmuseum van Gallinico
Een aantal produkten
Het huis wat bij Gallinico hoort
En ons huis voor de komende 2 weken
En het uitzicht
Maar er moet ook gewerkt worden
echt gewerkt

Geen opmerkingen: