Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

maandag 30 juni 2014

Naar Laganas voor boodschappen en geld


14 km; 4 uur 10 minuten

En dus zaten we om kwart over 7 aan het ontbijt en liepen we iets voor 8 uur het huis uit op weg naar Laganas. Het is niet anders maar de eerste 2,5 km zijn steeds hetzelfde hier, de weg naar Limni Keriou en dan naar de hoofdweg. Eerder deze week hadden we ontdekt dat de weg langs de kust niet begaanbaar was en dus moeten we een kilometer of 3 langs de hoofdweg lopen. Het is al redelijk druk en ook vrachtwagens passeren geregeld, dus we lopen in de ganzenpas achter elkaar aan. Gelukkig kunnen we een stuk verder toch een afslag nemen en dan lopen we weer op zo'n leuk weggetje door de olijfgaarden. Zo nu en dan een huisje, een blaffende hond, geiten en bloeiende bloemetjes. Stukken leuker dan een autoweg. Dan komen we in Agios Sostis. Dat plaatsje zien we vanaf ons terras liggen, het is erg toeristisch, maar leuker en kleiner dan Laganas. We zijn al toe aan een drankje en drinken even wat op een terras aan het water waar we vorig jaar iets hebben gegeten en we kunnen er weer even tegen. We wandelen dan over een leuk rotsig, smal paadje langs de kust naar het eilandje Cameo, bij de haven, dat ook bij Agios Sostis hoort maar door een aardbeving in 1633 van het land is geraakt. Nu kun je er komen door middel van een smalle houten loopbrug. En dan hoeven we alleen nog maar over het strand naar Laganas te lopen, denken we. Het strand wordt steeds smaller en op een klein stukje rollen de golven net tot een muurtje. We kunnen wel door het water lopen, met risico op erg natte voeten, maar zeewater is niet erg goed voor je wandelschoenen. Dus lopen we een stukje terug en komen er via een andere weg toch.
Dan zijn we in Laganas. We lopen de hoofdstraat eens even op en neer, pinnen geld en vinden het wel gezellig voor een uurtje of zo, maar bedenken ons dat we erg blij zijn dat we hier niet logeren. We gaan er eens even lekker voor zitten bij een restaurant en eten een lekkere pita gyros of tortilla met een grote cola en Mythos en een heerlijke fruitsalade met ijs. Daarna gaan we naar een supermarkt om de boodschappen te doen. Jammer genoeg zijn ze hier niet bedacht op mensen die zelf hun maaltijden klaarmaken, we kunnen geen vlees vinden. Dus heeft Leo op onze rustdag morgen weer een schone taak om toch nog een keer naar Limni Keriou te lopen voor de laatste benodigdheden voor een paar maaltijden. Als we verder alles hebben roepen we een taxi en rijden we naar huis terug. De taxichauffeur heeft van alles te vertellen over het voetballen van gisteravond, noemt ons meneer en mevrouw Ronald Koeman en meneer en mevrouw Arie Haan. Hij is wel wat verdrietig dat Griekenland heeft verloren.
En zo gaat de dag verder rustig voorbij en als het avond wordt lopen we naar taverne Marathia Star. Ons werd in een reactie op een vorige blog aangeraden om vooral daar te gaan eten. Het uitzicht is er heel mooi en het gezicht van de dochter straalde toen we haar de groeten deden van onze blogvolgers uit Belgie. Maar verder is onze ervaring na deze avond jammer genoeg niet onverdeeld positief. Jazeker, het eten was goed, maar ook de rest moet goed zijn. We drinken thuis op ons terras nog koffie en een glaasje en vertrekken na een uurtje of wat richting slaapkamers.

Marathonissi nog in de ochtendnevel en vanuit een andere hoek
Olijfbomen, zo woest, zo mooi
Een leuk doorkijkje naar een restuarant
Het paadje langs de kust was niet altijd even goed
Het eilandje Cameo voor de kust bij Agios Sostis
Geen bijschrift nodig, denk ik zo
Laganas
Fruttasalata me pagoto
= op
Het uitzicht vanaf het terras van taverne Marathia Star
Een visser aan het werk in de avonduren
Een kevertje zoekt een plekje voor de nacht

1 opmerking:

Marc en Liliane zei

Hallo Leo en Marlies,
Het spijt ons te lezen dat jullie ervaring met taverne Marathia Star niet onverdeeld positief was, zo zie je maar dat smaken kunnen verschillen.
Voor ons primeert lekker eten en de vriendelijkheid van de mensen. Wij zijn al een paar keer in een taverne of restaurant geweest, o.a. in Vassilikos, waar het teveel gevraagd leek dat ze ons eten moesten komen brengen. De borden werden als het ware voor onze neus op tafel gesmeten en er kon zelfs geen "smakelijk eten" af. Op zulke plaatsen zien ze ons dan nooit meer, ook al was het eten en al de rest voortreffelijk.
We zijn blij dat de omgeving van Keri en Marathia jullie bevalt. De wandelingen vanaf jullie huis over de skopos en in de omgeving hebben wij al heel dikwijls gemaakt, het is een prachtig stukje natuur.
Wij krijgen nooit genoeg van Zakynthos. Geniet nog van jullie vakantie.
Marc en Liliane