Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 8 juni 2014

Verkenningsrondje richting Psarou





Dag:      7,3 kilometer; 3  uur 20 minuten
Avond:  6,2 kilometer; 1 uur 30 minuten
Met Petra en Ben

Vandaag dus de eerste hele dag op ons eerste vakantieadres. Leo en ik ontbijten eerst gewoon met z'n tweetjes en als we een poosje later in de tuin zitten komen de buurtjes er ook bij. We besluiten om een stukje te gaan lopen en eens even te kijken of er nog andere winkeltjes in de buurt zijn. Het is een leuke wandeling door de olijfgaarden, langs veel citroenbomen en verder langs de kust. We komen bij een leuk klein haventje, Psarou. Daar is een leuk restaurantje en we besluiten daar even te gaan zitten. Peet en Ben pakken een Mythos maar wij houden het bij een lekkere ijs. We ontdekken wel wat kleine supermarktjes Maar niet dat wat we zoeken, maar is wel een leuke wandeling.
We zijn even na drie uur weer terug en relaxen nog wat in de tuin.
Om 6 uur gaan we weg om wat te gaan eten. We gaan naar Potami Restaurant bij Alykes en Alykanas. Vorig jaar zijn we daar ook geweest. Het restaurant is in 2013 gestart met ontzettend aardige mensen en heerlijke dingen om te eten. Op facebook zijn we al vriendjes, dus we zijn benieuwd hoe het nu gaat. We moeten er wel anderhalf uur voor lopen en we krijgen ook nog een bui op ons hoofd. Geen jassen en geen plu, dus we zijn wel nat, maar het is warm dus we zijn zo weer droog. Effi, de eigenares van Potami,  is helemaal enthousiast om ons te zien. Ze wist nog aan welk tafeltje we hadden gezeten. Het werd een erg gezellige avond. En niet onbelangrijk ... we hebben heerlijk gegeten. Laat op de avond zijn we met de taxi naar huis gegaan en hebben daar nog heerlijk een uurtje op het terras gezeten met een wijntje.

"Gewoon" een uitzicht
Hier word je vrolijk van, wat een kleuren

Haventje van Psarou
Grieks egeltje
Hier gaan we zeker nog eens eten
Dit kerkje heeft geen kerkgangers meer
want dit is het interieur
's Avonds heerlijk gegeten bij Potami


Geen opmerkingen: