Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 1 juni 2014

Leersumse Plassen vanaf Veenendaal



21,9 km; 5 uur 22 minuten

we rijden met de auto naar Veenendaal West en starten daar onze wandeling van vandaag. We lopen vanuit West de Slaperdijk op en moeten een eindje verder linksaf, maar het begint al goed: dat kan helemaal niet, er is een bedrijf. Dus moeten beslissen wat we doen. We lopen een stukje terug en gaan dan rechts richting Overberg. We pakken al snel de route weer op en komen dan ook door het dorp Overberg. Het zijn nu nog smalle asfaltweggetjes die we lopen. De wielrenners zijn al druk in de weer.  We komen aardig dicht bij de A12 in de buurt maar kruisen hem niet. Dan komen we meer in de bossen, boswachterij Leersum. Het eerste pad dat we links in zouden moeten slaan volgens mijn uitgezette route, bestaat niet of is inmiddels dicht gegroeid. Dus gaan we een eindje verderop het bos in. Dan lopen we ook snel bij de Leersumse Plassen. Het is nog heerlijk rustig als we er lopen. Maar ook hier klopt onze route niet, maar nu omdat het broedseizoen is. Het pad tussen de plassen door is van 15 maart tot 15 juli gesloten. Dus ook hier een ander pad gekozen. Het is gelukkig prachtig weer en we vinden het dus niet erg om een stukje anders te lopen. We komen langs kleine meertjes en kreken waar er lustig op los wordt gekwaakt, er zitten honderden kikkers. Een eind verderop is het opnieuw bal. Er staat een hek met prikkeldraad, dus ook hier weer verder gelopen en gezocht naar andere paadjes. Fijn dat we een gps hebben, waarop je kunt zien welke kant je op moet lopen, verdwalen kunnen we dus niet. Vlak voor we weer binnen de gemeentegrenzen komen, lopen we door een gebiedje wat we al eerder hadden gezien vanaf de Slaperdijk, maar we kenden het nog niet, wel een heel mooi stukje natuur en zo vlakbij.
Het is een prachtige wandeling, ook weer heel afwisselend, plassen, hei, zandverstuiving, bos, maar ook bebouwde gebiedjes en akkerland. Het weer heeft heel fijn meegewerkt, een heerlijke dag. We sluiten de wandeling af bij Gelaterio Valentino waar we een heerlijke "Spaghetti alla Frutta" bestellen.  Wij hebben onze kilometers weer gemaakt. Vanaf volgende week komen de blogs van de wandelingen weer uit Zakynthos. Dan gaan we ook weer hoogte meters maken :) .

Wat een snoepie
Nee, geen pad
Vanuit de vogelkijkhut bij de Leersumse Plassen
Boswachterij Leersum
Kleine meertjes
En wat grotere, maar overal hoor je een symfonie van kikkers
Als dit allemaal bramen worden ...
Zandverstuiving
De varens worden al goed hoog
Prachtig groen zo'n bospad
Net buiten Veenendaal
De beloning

Geen opmerkingen: