Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 22 juni 2014

Naar het Noorden



14 kilometer; 4 uur 50 minuten

We hebben de auto 2 dagen gehuurd, dus maken we er vandaag een autodag van met een wandeling. Ben had al eerder aangegeven dat hij graag nog eens wilde lopen in de buurt van de vuurtoren in het noorden van het eiland. Dus daar hebben Petra en ik een wandeling uitgezet.
We gaan iets na tienen weg en rijden via Lithakia, Kiliomeno, Agios Leon, Exo Chora, Maries en Volimes naar het punt waar we starten met de wandeling. We beginnen met een pad waar wij erg van houden, geen asfalt maar een karrespoor van stenen en keien, wel goed te lopen dit keer. We kronkelen over de hellingen van de oostkant van het eiland. Opeens hebben we een prachtig kijkje op de haven van Agios Nicolaos, ver onder ons. Die haven blijft nog een hele tijd in het zicht, we komen er steeds meer in de buurt maar toch niet helemaal. Als we om een heuvelrug heen zijn is de haven weg maar zien we heel in de verte twee windmolens staan. Leo en ik herkennen die van een vorige vakantie, maar Petra en Ben waren er nog niet eerder. Dus besluiten we om daar maar iets te gaan drinken of zo, want Leo heeft visioenen van een ijsje en Ben heeft ook visioenen maar dan van een Mythos. We moeten nog wel een stukje lopen voor we er zijn, maar des te lekkerder smaakt het straks. Als dus onze route zegt dat we links moeten, gaan we toch rechtdoor naar de molens. En dan ben ik helemaal verbaasd dat ook de vuurtoren van Kap Skinari daar is. In mijn herinnering was die nog wat verder weg. Ik had dat natuurlijk kunnen zien op de gps, maar ja die hangt om de nek van Leo en hij vertelt dus precies waar we langs moeten. Het is maar gelukkig dat we toch even zijn afgebogen van de route anders hadden we de hele vuurtoren gemist. We eten onze meegebrachte boterhammen en gaan dan naar de taverne om iets te drinken en een lekker ijsje te eten.
Daarna gaan we verder met de wandeling. Terug naar het punt waar we zijn afgegaan van de route en dan verder over een prachtig steenslagpad met uitzicht op Kefalonia en de prachtige huizen die op de heuvel zijn gebouwd op ons eiland. Maar na bijna twee kilometer komt er een eind aan onze route. Een hek verspert verdere doorgang. We zijn geen zijpaden tegen gekomen dus er zit niets anders op dan dezelfde weg terug te gaan. Je kunt het op het kaartje van de route zien. De gele lijn is de geplande route, de roze lijn is de gelopen route. We gaan nu maar over de gewone weg via Elies naar de plaats waar de auto staat, want ook hier zijn geen alternatieven. Altijd jammer als je de route niet kunt lopen zoals je had gewild. Maar evengoed was het een mooi stuk wandelen, met geweldige vergezichten.
Als we weer in de auto zitten besluiten we om nog een stuk te rijden, omdat we nog heel veel benzine hebben. We hebben vandaag de noordpunt gezien, nu gaan we ook nog naar het zuidelijkste puntje, naar Gerakas. We rijden via de pas bij Macherado naar Zante (Zakynthos stad) en dan via Argassi en Vasilikos naar Gerakas. Daar lopen we even naar het strand om te kijken of er veel schilpadnesten te zien zijn en om te kijken of we ons huis kunnen zien aan de andere kant van de Baai van Laganas. De schilpadnesten kun je zien omdat de Caretta caretta schilpad hier is beschermd en ze doen er hier van alles aan om ze groot te laten worden. Dus een houten bescherming om het nest zodat je er niet met je stoeltje op gaat zitten. Op dit strand zien we maar 5 nesten. En ons huis zien we niet omdat het een flink warme dag was en nu is het dampig. Dan zoeken we een taverne op waar we een goede maaltijd verorberen. We hebben weer een heerlijke dag gehad, wel een vermoeiende, maar we hebben veel gezien en gelopen. Als we thuis zijn zitten we nog even op het terras en duiken dan vermoeid maar voldaan ons bed in.

Uitzicht over de haven van Agios Nicolaos
Zoekplaatje: ergens zit een libelle met doorzichtige vleugels
Er woont niemand meer, maar het ziet er wel mooi uit
Dorpsgezicht met een flinke olijfboom
Natuurlijk ook een kerkje
Uitzicht over de Baai van Alykes en een stuk van de oostkust van het eiland
Leuk zo'n windmolen
Zo blauw
Zwaluwnest met klein grut
Nog zo'n leuke molen bij Skinari
Onze vrienden voor de vuurtoren
En ook wij voor de vuurtoren
Helemaal in het zuiden: Gerakas
Zo beschermen ze de nesten van de Caretta caretta schildpad
En weer eten we

Geen opmerkingen: