Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

woensdag 11 juni 2014

Zakynthos Stad - Bochali



16,3 kilometer; 6 uur 55 minuten met Petra en Ben

In het eerste jaar dat Petra en Ben ook op Zakynthos waren, zijn we naar het oude kasteel in Zakynthos-Stad geweest. Eigenlijk kwamen we toen wat laat aan want binnen een uur sloot het alweer. Petra en Ben wilden dus nog wel eens terug, vorig jaar is het er niet van gekomen, dus gaan we vandaag. We hebben besloten om heen met de taxi te gaan, want de bus rijdt niet in de buurt van ons huisje of we moeten eerst naar Alykes of Alikanas lopen, niet echt een goed plan. Vanuit Zakynthos-Stad lopen we terug.
Om 10.00 uur is de taxi er en zet ons voor de poort van het oude kasteel af. We hebben gezocht en gevraagd naar de openingstijden van deze bezienswaardigheid, maar die was nergens te vinden. Dus dan maar op deze blog de openingstijden van kasteel Zakynthos (Castle Zakynthos): open van 8.00 - 14.30 uur, maandag gesloten.
Het kasteel van Zakynthos ligt op de top van de beboste heuvel, boven en achter de stad. Dit kasteel, dat door de Venetianen is gebouwd, staat op de plaats van de vroegere akropolis (= bovenstad).
We hebben er nu uitgebreid rondgekeken, de ruines bekeken en de vergezichten bewonderd. Het is een prachtig uitzicht, vooral over de stad en de haven is het mooi. Als we uitgekeken zijn lopen we naar het pleintje bij het kerkje van Bochali. Daar zijn een aantal leuke terrasjes, waar we wat hebben gedronken en gegeten.
Daarna gaan we lopen. Eerst gaan we flink naar beneden omdat we van de heuvel van de burcht af moeten komen. Daarna is het een heel stuk redelijk vlak. Veel druiven, olijfbomen en citroenbomen. Maar er zijn een paar heuvels te bedwingen, normaal gesproken niet zo'n probleem, maar het is goed warm vandaag, 34 graden, dus het is wel een hele toer. We komen door Tragaki, waar we vorig jaar met Jackie van Nefis Travel waren geweest. Alles is natuurlijk dicht, want het is halverwege de middag, dus vandaag geen ijsje. In Tragaki hebben we een mooi uitzicht naar de volgende heuvel, waar Kipseli op ligt. Het lijkt een heel klein stukje lopen, maar het is toch ruim 5 kilometer. Maar het lukt allemaal. We komen gewoon weer aan bij Ilyessa Cottages. Dit is weer eens een nieuwe route. Je moet het allemaal uitproberen. Morgen weer een dagje rust, denken we ...

Beeeeeestjes, beeeeestjes ....
Marathonisi,  Marathia (daar zitten we over 2 weken) en het vliegveld
Allerlei verblijven van soldaten in andere eeuwen
Ziet er gewoon mooi uit
Vlindertje bleef even zitten
Uitzicht over de stad Zakynthos met de haven
Vroeger een uitkijktoren
De gevangenis
Wat moet je zeggen bij zoveel schoonheid
De beheerder vond dat deze tak gesteund moest worden
Geitje op terras, mooie kleurtjes er omheen
Zo zou ik het bij mijn voordeur willen hebben
Kipseli lijkt zo dichtbij ...

Geen opmerkingen: