Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

woensdag 18 juni 2014

Van Ilyessa naar Archontiko in Chartata




16,6 km; de hele dag

We zitten nu 10 dagen hier en dus willen we vandaag weer een iets langere wandeling maken. Het weer is vandaag eigenlijk perfekt om te lopen, het is bewolkt, dus niet zo heel erg warm.  Het plan is om naar Archontiko te lopen. We vinden het leuk om Maria en Dimi nog eens te zien, want waarschijnlijk weten zij niet waarom we nog steeds niet zijn gearriveerd bij hen.
We starten lekker op tijd, 9 uur. We lopen eerst van onze eigen heuvel af en komen bij Kato Gerakari. Vandaar wandelen we door het vlakte naar Agios Dimitrios, dat aan de hoofdweg ligt Van Zakynthos stad naar Katastari. We gaan verder naar Skoulikado, dat is een dorp dat al wat tegen de berg aan hangt. Dus daar hebben we weer een klimmetje. Tussen Kalithea en Pigadakia komen we bij het huis waar we vorig jaar in zijn geweest, op uitnodiging van Dennis, een Australier die hielp om het huis van zijn moeder te bouwen. Er was helemaal niemand en het leek niet verder klaar te zijn dan vorig jaar. Een prachtig huis, met plaatsen voor terrassen en balkons maar zonder omheining, maar weer wel een kant en klare open haard. Maar alles zonder deuren en ramen.
In Pigadakia nemen we een weggetje wat omhoog gaat, want we willen op het pad komen dat langs de bergrug loopt. We hebben daar een prachtig uitzicht over Katastari en de baai van Alykes. Langzamerhand komt de zon er een beetje door. De weggetjes hier zijn ons allemaal zo bekend, we hebben hier de vorige jaren zo vaak gelopen.
Iets verder ligt Chartata, het dorp waar Archontiko Villas en Maisonettes liggen. We duwen op de bel en Maria komt eraan. Zij kijkt even en dan herkent ze ons, dikke knuffels volgen. Ze had zich afgevraagd waar we bleven, het is tenslotte al half juni. Zij heeft dus inderdaad niets gehoord van haar schoondochter. Wij vertellen haar dat het was volgeboekt en ze vraagt waarom we dan niet in de maisonettes zijn gegaan. Het is dan een beetje moeilijk uit te leggen dat wij liever in een huisje zitten, alhoewel de maisonettes heel leuk zijn. We drinken eerst iets en genieten dan de hele middag van het zwembad en de zon, die er nu volop door is. We spreken met Dimi af dat we graag om 6 uur willen eten en kiezen alvast wat we graag zouden willen. Om 6 uur is dus alles klaar en wij hebben een heerlijk maaltje. Hondjes Lara en Suzy komen ook even kijken en Sharon laat zich even zien. Als alle borden leeg zijn nemen we afscheid van Maria en Dimi en lopen naar Alykes om daar ons toetje te halen, de Fruitopia. Helemaal voldaan lopen we een laatste stukje naar Alykanas om daar de taxi te nemen naar Ilyessa. Wij dachten dat de taxiprijzen vaste prijzen waren, maar de taxichauffeur van vanavond wist ons te vertellen dat ons ritje iets duurder was, omdat hij uit Zante (Zakynthos stad) moest komen??????? Nieuwe inzichten dus.
Maar het was een heel leuke dag vandaag, een mooie, afwisselende wandeling en Archontiko was weer even erg lekker.

Kleur
Kato Gerakari
Vanuit Skoulikado richting de baai van Alykes
Een klimplant die zich door een naaldboom wurmt geeft ook kleur
Pigadakia
Ook hier weleens vreemde wolkenluchten
Katastari in de verte
Vanuit een kleine kapel bij het pad op de bergrug
Tijm en salie
Na de wandeling lekker relaxen bij het zwembad van Archontiko

En in het zwembad
Prachtige boom
Deze blijft even mooi wachten tot de foto is gemaakt
Lekker gegeten bij Maria en Dimi
En het toetje in Alykes gehaald

Geen opmerkingen: