Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zaterdag 2 september 2023

Naar Nederland 2023 Dag 1 Chartata-Killini-Igoumenitsa 355km

De eerste dag zit erop. Vanochtend om half 11 hadden we de ferry vanaf Zakynthos naar Killini. Het eerste stuk naar Patras kennen we al goed en het voelt of het pas echt begint als we de Rio-Antirriobrug over zijn. De routeplanner leidt ons over veel verschillende wegen en door dorpen en steden. Tegen half 7 zijn we in Igoumenitsa. We parkeren de auto want we hebben alle tijd. Dan lopen we naar de taverne waar we al eerder hebben gegeten: To payo limani, de oude haven. Zij hebben geen desserts en geen koffies, dus lopen we op de terugweg nog even bij een ander tentje binnen voor een ijsje en een kop koffie. Inmiddels is het rond half 9 en rijden het haven terrein op met onze tickets. Dan blijkt dat we ondanks de tickets nog in moeten checken in het havengebouw. Dus wij weer terug en ik ga inchecken terwijl Leo in de auto wacht. Het is gelukkig redelijk snel weer klaar. En dan mogen we wel doorrijden naar dock 16. Er staan al veel vrachtwagens en een aantal personenauto's. De ferry is er dan nog niet, maar komt tegen half 10 aan de kade. Natuurlijk eerst veel vrachtverkeer eraf en dan gaan er ook al wat auto's op. Het is een speciaal soort verkeer op deze manier. Over 11 uur rijden ook wij de boot op. Op het deck waar wij komen te staan schreeuwt een man tegen al de passagiers dat we eruit moeten, want de auto's komen heel dicht bij elkaar te staan. Als Leo heeft geparkeerd gaan we meteen naar onze hut en hopen al te slapen voor de ferry zal vertrekken om 1 uur. Maar zo nu en dan wordt er door het omroepsysteem iemand opgeroepen en dus komt er van slapen nog niet veel. Maar gelukkig wordt het toch stil en dat vinden wij wel prettig.

Geen opmerkingen: