Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 24 september 2023

Naar Nederland 2023 Dag 24 Nationaal Park Snowdonia 279 km

Voor vandaag was het de bedoeling om in Nationaal Park Snowdonia te gaan wandelen. In feite wilden we met een dieseltreintje naar de top van Mount Snowdon en dan naar het plaatsje beneden lopen, zo'n 8 km. Maar toen ik de tickets wilde bespreken was alles al uitverkocht. Het blijkt dat je die tickets echt ruim van te voren moet kopen. Maar goed, ik heb een andere route gemaakt en we gaan verder wel zien.
Deze ochtend regent het flink door als we in de auto stappen om er naar toe te rijden. Jammer genoeg wordt het niet meer droog, het wordt alleen maar heviger en er steekt een harde wind op. Als we de laatste kilometers voor het dorp rijden zien we dat er van de bergen om ons heen allemaal watervallen komen door de regenval, sommigen komen over de weg heen en dat geeft veel water op de weg. Het filmpje laat zien hoe snel een kabbelend riviertje kan uitgroeien tot een gewelddadig iets. Sommige mensen gaan heel fanatiek in regenpakken toch op weg, maar zo fanatiek zijn wij niet. Het moet ook leuk zijn. Het zicht is heel slecht, we zien nauwelijks bergen om ons heen, alleen regen regen regen. We nemen al snel de beslissing om langs een andere weg terug te rijden naar ons slaapadres. Het blijft heel hard regenen tot we een half uurtje van huis zijn, dan wordt het droog en breekt er een waterig zonnetje door.  We hebben het wel gehad voor vandaag, we lopen bij een supermarkt binnen om iets eetbaars te halen, we hebben geen zin om er vanavond nog een keer uit te gaan. 






Geen opmerkingen: