Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

donderdag 21 september 2023

Naar Nederland 2023 Dag 20 Oxford - Porthyrhyd 316 km

We zijn om 8 uur wakker en ontbijten dan. Rond 9 uur rijden we weg uit Oxford. Het is gigantisch druk. Spits natuurlijk. We rijden naar het westen en we komen door de Cotswolds. De Cotswolds is een streek in Centraal-Engeland met veel heuvels. Het gebied omspant de graafschappen Somerset, Warwickshire, Wiltshire, Oxfordshire en Worcestershire, maar het grootste deel ligt in Gloucestershire. De landschappelijke architectuur, een coulisselandschap, van veel dorpen en stadjes is typisch, vooral vanwege de kalksteen gebruikt voor muren en daken. Er wordt al eeuwenlang kalksteen uit de steengroeven gewonnen. In de Cotswolds is er vooral grasland met enkele bossen. De stad Oxford ligt er in het oosten, Bath in het westen (uit wikipedia).
Daarna rijden we via de Wye vallei verder. We zien veel mooie doorkijkjes, maar het is moeilijk om foto's te maken omdat het best druk is op die mooie route. Na de Wye vallei proberen we op landelijke wegen te blijven, we hebben als voorkeur in de routeplanner opgegeven om de snelwegen te vermijden, maar toch zitten we regelmatig op wegen met 4 rijbanen. Als we de kleinere wegen nemen komen we ook door de stadjes en betekent voor vandaag op dit tijdstip dat de scholen uitgaan en er al een flinke spits is en dus komen we langzaam vooruit, Iets na 5 uur komen we aan op ons slaapadres: Abadam Arms in Porthyrhyd.
Op de verkeersborden staan alle teksten ook in het Welsch vermeld, het lijkt een niet uit te spreken taal te zijn😁.


The Cotswolds













Geen opmerkingen: