Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zaterdag 9 september 2023

Naar Nederland 2023 Dag 9 Amiens-Smarden 218 km


We zijn om half 9 vertrokken uit Amiens en zijn rond 11 uur in Calais. Omdat er in de mail van DirectFerries stond dat de genoemde mail geen ticket was en we dus eerst moesten inchecken gingen we naar de terminal. Daar werden we door gestuurd en natuurlijk reden we daarna de verkeerde kant op. Even ergens vragen dan maar. En deze man vertelde ons precies waar we heen moesten. Gelukkig maar want het stond niet echt goed aangegeven. Maar we eindigden toch op de ferry naar Calais.

In Dover rijden we van de boot en dan moet er links worden gereden, toch wel vreemd. We willen van het uitzicht gaan genieten op de Dover whitecliffs, maar het is heel nevelig zodat er van dat uitzicht niet veel overblijft. 

We rijden dan naar ons overnachtingsadres in een shepardshut. De rit gaat over wat grotere wegen maar ook over heel smalle weggetjes, waar we hopen niemand tegen te komen. Het is leuk. De hut is echt een hutje waar een bed in staat, een tafel en een wc/douche. De eigenares vertelt dat ze de volgende ochtend worstjes, bacon en eieren komt brengen. We moeten dat dan klaarmaken op een gasbarbecue. Dat hebben we nog nooit gedaan, dus dan gaan we nu niet avonturen. We zijn toch al niet van die grote eters. Er is ook nog een buitenzitje en het weer is nog steeds heerlijk.

Om een uur of 5 wandelen we in drie kwartier naar de Bull Inn, om daar te gaan eten. Voor het eerst in een pub. We eten er iets heets en kippigs. En het is heerlijk en veel, we krijgen het op maar dan is er echt geen plek meer voor een dessert. De koffiemachine is kapot en dus lopen we gewoon weer terug naar de hut. We zitten nog een tijd buiten bij kaarslicht en zoeken later ons bedje op en slapen ...





Geen opmerkingen: