Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

woensdag 20 september 2023

Naar Nederland 2023 Dag 20 Stadswandeling Oxford

In de voetsporen van Morse, Lewis en Hathaway of bakken met (hemel)water

Ik zal eerst vertellen waar we nu slapen. Het is een B&B in een voorstad ten noorden van Oxford. Het is een gewoon woonhuis in een rustige wijk. Alle kamers zijn omgeturnd in slaapkamers. De eigenaars wonen zelf in een ander huis. Wij hebben een heel kleine kamer, waar net een 2-persoonsbed in kan. Wat de eigenaars niet vertelden op Booking.com is dat 3 van de kamers een gedeelde badkamer hebben. En dat is iets wat we niet zo prettig vinden. Het ontbijt kun je zelf pakken in de grote, moderne keuken. Wel handig,maar niet erg gezellig. Maar we slapen wel lekker.

Vanmorgen als we in de auto stappen naar Oxford is het wel grijs, maar het is droog. We rijden naar noord Oxford en parkeren daar de auto in een leeg vak. En dan gaan we lopen. Het eerste stuk gaat door een natuurgebied, het is er mooi, rustig en droog. Eenmaal in de bebouwde kom wordt het al drukker en wordt het langzaam grijzer, ook begint het wat te miezeren. We lopen gewoon verder en slaan door de echo van de gps tussen de gebouwen soms een verkeerde straat in. Het begint harder te regenen. Ik weet zeker dat we een stuk hebben overgeslagen en dus moeten we even zoeken. Maar we vinden gelukkig de goede route weer, want dat is juist een deel van Oxford dat we kennen uit de televisie series van de detectives Morse, Lewis en Hathaway. Het ziet er mooi uit, maar het is wel gaan bakregenen. We zijn inmiddels aardig doorweekt, maar we moeten nog wel terug naar de auto. We zetten een route uit die ons op de snelste manier bij de auto brengt. We doen er evengoed nog een hele tijd over. Het is een prachtige route, zeker als het mooi weer is, maar het is niet anders. Als we bij de auto zijn halen we droge kleren uit de grote koffer die meestal in de auto blijft staan. En dan verkleden we ons in de auto. Ik kan je vertellen dat dat niet makkelijk is. De ramen zijn na een poosje helemaal beslagen, dat helpt dat er niemand naar binnen kan kijken😂. Maar het is gelukt. Dan gaan we op zoek naar een wasserette want we zien het niet zitten om die natte kleren in onze kleine kamer te drogen. We vinden er één een stukje verder, maar die blijkt niet meer te bestaan. Dan verderop in Oxford, die bestaat wel en er is nog een droogtrommel vrij, de 7 andere wasmachines en 3 droogtrommels zijn door een groep vrouwen in gebruik. Als alles 20 minuten later weer droog is besluiten we om met de auto naar de chinees in de buurt van onze B&B te gaan, want het regent nog steeds heel hard. Die chinees is dicht, dus rijden we naar een adres waar we gisteren hebben gevraagd of ze maaltijden verzorgden, toen was het antwoord: niet op maandag en dinsdag. Maar het is nu woensdag en het klopt, pub The Six Bells is ook open voor een maaltijd. We eten er erg lekker en zijn om half 7 weer in de B&B. Dan is het tijd voor huiswerk bij een kop koffie en een koekje. En het regent nog steeds bakken water.

Huisjes die al doen denken aan de Cotswolds

















Geen opmerkingen: