Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

dinsdag 19 september 2023

Naar Nederland 2023 Dag 19 Parracomb - Oxford 308 km

Van Stonehenge en witte paarden. 

We staan om 8 uur naast onze bedden want we hebben een flinke rit voor de boeg. We willen vandaag naar Oxford, maar willen kijken of we iets kunnen zien van Stonehenge en / of de witte (kalk)paarden. We pakken onze bagage in de stromende regen in. Nee, het eerste deel van de route is niet mooi te noemen. We zien niets. De lucht is grijs, het plensregent en daardoor is het zicht ook heel slecht. Langzaam gaat het iets zachter regenen, maar evengoed is het nog niet veel als we bij Stonehenge aankomen. We gaan in het bezoekerscentrum even naar de wc en zien daarna de heel lange rij bij de kassa's. We hebben er beiden geen zin in en lopen door de regen weer naar de auto. Even later zijn we weer op weg en zien vanuit de auto toch nog iets van de grote stenen. Dan gaat de rit naar Marlborough, waar volgens de info een wit paard in de kalkheuvels is uitgewerkt. We kunnen hem niet vinden, maar we hebben meer geluk in Hackpen. De Hackpen White Horse is niet al heel oud, het stamt uit 1838 en is gemaakt vanwege de kroning van koningin Victoria. Daarna rijden we naar Oxford en vinden in een voorstad onze B&B. Na de bagage te hebben uitgeladen gaan we wat lopen om een adres voor het eten te vinden. We struinen door een shoppingcentre en door andere straatje. Bijna weer bij de B&B vinden we een Steakhouse en ze zijn al open voor avondeten en dus kunnen we iets gaan eten. Het is lekker, heel lekker, maar het verschil in prijs met Griekenland en Italië is enorm. Maar we treuren er maar niet om.

Grauw, grijs en nat, erg nat

Stonehenge

Het witte paard van Hackpen



Geen opmerkingen: