Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 3 september 2023

Naar Nederland 2023 Dag 3 Benevento - Perugia 404 km

Na een goede nachtrust in de B&B beginnen we vandaag aan een lange trip. We krijgen weer allerlei wegen, maar ook vandaag hoeven we gelukkig niet terug omdat de weg ophoudt. Al gauw rijden we weer in bergachtig gebied met de daarbij behorende mooie uitzichten. We moeten ergens rechts afslaan een smal straatje in. We rijden verder door de smalle straatjes van het stadje en komen door een, ook al, smalle poort. Het weggetje wordt wat later wel iets breder, maar niet veel. Het is wel een leuke trip zo. Maar dan opeens is er een rood-witte band over de weg. Er staan wat mensen bij en iemand in een geel jasje en met een walkie-talkie, die ons in het italiaans (nee, geen engels) vertelt dat we daar niet door kunnen. Er is een wegrace en volgens hem duurt die nog een uur. Aangezien we geen zin hebben om het hele stuk terug te rijden, besluiten we om dan maar een pauze in te lassen, en dus kijken we mee. Het blijkt mee te vallen, na 6 auto's te hebben zien langs scheuren, vertelt de man dat er nog 5 auto's moeten komen. We moeten dan nog even wachten tot de weg echt weer is vrijgegeven, maar dan kunnen we weer. Al met al heeft het een halfuurtje geduurd. En dan gaan we verder naar Perugia.

Dit moet 's avonds een feestje zijn met al die lichtjes

Smal straatje, smal poortje

En dan opeens is er een uitzicht

wegrace met rally-auto's

en met race-auto's

En als je dan even niet naar de weg tuurt
is daar een fort





Geen opmerkingen: